ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ!

Ως γνωστόν, προχθές ο Επίτροπος Γιοχάνες Χαν (ο οποίος προέβλεψε με ακρίβεια την Συμφωνία των Πρεσπών…) έκανε μια πολύ περίεργη δήλωση, περί αλλαγής συνόρων με την Αλβανία, εάν οι Τσιπροκαμμένοι υπογράψουν συμφωνία. Σας τη θυμίζουμε: «Εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες».

Η εν συνεχεία ερμηνεία της δήλωσης, ήταν ότι ο Χαν… μπερδεύτηκε και εννοούσε την ΑΟΖ.

Αλλά δεν είναι μόνο η ΑΟΖ η εκκρεμότητα που συζητιέται μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας. Είναι και τα σύνορα! Κι αυτό δεν το λέει ο… μπερδεμένος Χαν, αλλά ο ίδιος ο mister Tsipras!   

Ο οποίος, ερωτηθείς για τις συνομιλίες των Αθηνών με τα Τίρανα, είπε τα εξής: «Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρωντο οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση. Θέματα τα οποία όμως ενώ έχουμε προχωρήσει σε ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ολοκληρώσει».

Τι εννοεί ο «ποιητής»; Προφανώς συζητά –για αρχή!- την παραχώρηση στην Αλβανία των νησιών Οθωνοί και Ερεικούσα (βρίσκονται βορείως της Κέρκυρας…), όπως το 1914 είχε παραχωρηθεί στην Αλβανία, με το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, το νησί Σάσων!!!

Συμπέρασμα: οι Τσιπροκαμμένοι είναι άκρως επικίνδυνοι και πρέπει να πέσουν ΑΜΕΣΑ πριν ξεπουλήσουν τα πάντα!