ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ! 7% ΤΩΡΑ ΑΠΟ 4,1% ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2018!

Ένα ακόμα απτό δείγμα της μεγάλης ανόδου των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, είναι δημοσκόπηση της Kαπα Research, για λογαριασμό του Ράδιο Κρήτη.

Έτσι, σε έρευνα που διενεργήθηκε στο νησί από τις 25 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου σε δείγμα 716 ατόμων, τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

ΣΥΡΙΖΑ 21,3%

ΝΔ 19,2%

Χρυσή Αυγή 7%

Κίνημα Αλλαγής 10,8%

ΚΚΕ 5,8%

ΑΝΕΛ 2%

Ένωση Κεντρώων 1,9%

Λαϊκή Ενότητα 1,5%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%

Ελληνική Λύση 1,2%

Άλλο κόμμα 5%,

Αδιευκρίνιστη ψήφος (άκυρο λευκό, δεν έχω ακόμα αποφασίσει και αποχή) 23,3%

Άρα, με την αναγωγή επί της αδιευκρίνιστης ψήφου, τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο – πάνω από 8%!

Θυμίζουμε, ότι σε προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, που έγινε προ τριμήνου περίπου, στην Κρήτη, τα «καθαρά» (χωρίς αναγωγή) ποσοστά της Χρυσής Αυγής ήταν 4,1%. Αύξηση τριών ποσοστιαίων μονάδων μέσα σε τρεις μήνες, σε μια πολύ «δύσκολη» περιοχή, στην οποία το ποσοστό του Κινήματος στις τελευταίες εκλογές ήταν λίγο πάνω από το 4% (3,94% στον νομό Ηρακλείου, 3,95% στον νομό Λασιθίου, 4,04% στον νομό Ρεθύμνου και 6,12% στον νομό Χανίων).

Τώρα, με την αναγωγή, διπλασιασμός των ποσοστών! Να υποθέσουμε πως έχει διπλασιασθεί ομοίως και το πανελλαδικό 7% που είχε πάρει η Χρυσή Αυγή στις τελευταίες εκλογές;