ΙΟΥΛΙΟΣ 1964: ΜΕΛΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

Ήταν μια νύχτα του Ιουλίου του 1964, που αγανακτισμένοι Έλληνες έκαναν έφοδο στη βουλή. Στην κυβέρνηση ήταν η «Ένωσις Κέντρου» του Γ. Παπανδρέου και το θέμα των ημερών εκείνων ήταν το Κυπριακό.

Το βράδυ της 3ης Ιουλίου η βουλή συνεδρίαζε σχετικώς με το θέμα, όταν διαδηλωτές – μέλη εθνικών οργανώσεων, φωνάζοντας συνθήματα κατά της επιχειρουμένης προδοσίας της Κύπρου εισβάλλουν στον προαύλιο χώρο της βουλής και εν συνεχεία μπαίνουν μέσα – βλέπετε, δεν υπήρχαν τότε οι ροπαλοφόροι των ΚΝΑΤ και του ΠΑΜΕ για να τους σταματήσουν, όπως σταμάτησαν τον αγανακτισμένο λαό κατά την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου…

Πρωταγωνιστής της εφόδου ήταν ο γνωστός συγγραφέας Ρένος Αποστολίδης. Κάποιοι βουλευτές του κέντρου και της αριστεράς επιχειρούν να τους σταματήσουν, αλλά ματαίως. Ενώ οι διαδηλωτές επιχειρούν να εισέλθουν στην αίθουσα, η συνεδρίαση διακόπτεται και οι βουλευτές την κοπανάνε από την… πίσω πόρτα!

Εν τέλει, η έφοδος καταστέλλεται από την φρουρά της βουλής και συλλαμβάνονται 32 άτομα. Μεταξύ αυτών και ο νεαρός τότε Τάκης Μιχαλόλιας, αδελφός του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής.

Κι όταν ξανάρχισε η συνεδρίαση, ακούστηκαν τα γνωστά κι από την εποχή μας και χιλιοειπωμένα, περί «φασιστικών» και «ναζιστικών» οργανώσεων, που αποτελούν «κίνδυνο για την δημοκρατία»!