«ΕΥΠΑΘΕΙΣ», ΑΥΤΗ Η ΜΑΣΤΙΓΑ: ΟΠΛΑ, ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΒΡΗΚΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ

Αυτά τα αίσχη που γίνονται στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, σίγουρα δεν έχουν παγκόσμιο προηγούμενο!

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση (αληθινή, όχι σαν τους…  χρυσαυγίτες) σε καταυλισμούς «ευπαθών»,  κατά την οποία συνελήφθησαν συνολικά 24 άτομα, από 20 έως 71 ετών.

Η οργάνωση είχε κυρίως έδρα καταυλισμούς στην περιοχή Αγ. Σωτήρας και Αυλίζα Αχαρνών, στη Δυτική Αττική, όπου έγιναν έρευνες, ενώ η επιχείρηση επεκτάθηκε και στη Βούλα, το Μαρούσι, τη Νίκαια, το Κορωπί και την Πάτρα.

Στις έρευνες που έγιναν σε σπίτια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης, κάνναβης, ναρκωτικών χαπιών, αλλά και όπλα, χειροβομβίδες, σφαίρες και 93.270 ευρώ.

Η πρώτη υποομάδα δραστηριοποιούνταν κυρίως εντός των καταυλισμών της Αυλίζας και της Αγίας Σωτήρας και είχε σπίτια- «καβάντζες», στα οποία αποθήκευαν ναρκωτικά εκείνοι που είχαν αναλάβει τον συγκεκριμένο ρόλο. Οι ίδιοι ήταν υπεύθυνοι για τον τεμαχισμό και το μοίρασμα των ναρκωτικών σε άλλα μέλη της οργάνωσης, τα οποία στην συνέχεια αναλάμβαναν την υποχρέωση της μεταφοράς και παράδοσης.

Η διάθεση των ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη, κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη), πραγματοποιούνταν κυρίως από σπίτι, το οποίο έδινε τη δυνατότητα στα μέλη της οργάνωσης να έχουν τον πλήρη οπτικό έλεγχο της ευρύτερης περιοχής, λόγω υψομετρικής διαφοράς, και να ενημερώνουν τα υπόλοιπα μέλη για τυχόν προσέγγιση του σημείου από αστυνομικές δυνάμεις.

Η δεύτερη υποομάδα είχε ως αρχηγό αλλοδαπό και η δράση της επεκτεινόταν και εκτός Δυτικής Αττικής, τόσο στην περιοχή της Νίκαιας, όσο και στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Επίσης, διέθετε δύο σπίτια -«καβάντζες», στα οποία έμεναν άτομα που είχαν τον ρόλο του φύλακα αλλά και του μεταφορέα-διακινητή.

Διαβάστε και φρίξτε με το τι βρέθηκε και κατασχέθηκε  στις κατ’ οίκον έρευνες που πραγματοποιήθηκαν:

847,2 γραμμάρια ηρωίνης,

486,2 γραμμάρια κοκαΐνης,

10.762 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

1.113 ναρκωτικά δισκία,

τέσσερα πιστολιά και περίστροφο,

δύο χειροβομβίδες αμυντικού τύπου,

τρεις κυνηγητικές καραμπίνες,

δυο αεροβόλα όπλα,

εκατόν είκοσι τέσσερα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

το χρηματικό ποσό των 93.270 ευρώ,

επτά Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,

τέσσερις πλάστες σφραγίδες ιατρών,

δεκαοκτώ ζυγαριές ακρίβειας και

διάφορα κοσμήματα.

Να τους χαίρονται τους «ευπαθείς» οι τελείως απαθείς (μέχρι να χτυπήσει το κακό την δική τους πόρτα) «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!

Κ.Π.