Ο ΚΟΥΛΗΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ!

Γράφει ο Αντίοχος

Συνέντευξη στην γερμανική Deutsche Welle έδωσε ο Κούλης, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά ότι κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό στο μέγα θέμα του ονόματος της Μακεδονίας μας, για προφανείς λόγους πολιτικού κόστους!

Κατ’ αρχάς, ο δημοσιογράφος τον ρωτά το εξής: «…Η διαφωνία σας δεν αφορά τόσο το όνομα που έχει συμφωνηθεί, δηλαδή «Βόρεια Μακεδονία», αλλά το γεγονός ότι με τη συμφωνία αναγνωρίζεται «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονική ιθαγένεια. Τι φοβάστε;».

Στην απάντησή του, ο Κούλης κάνει γαργάρα την επισήμανση του δημοσιογράφου περί ουσιαστικής συμφωνίας του με την εκχώρηση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας μας, ρίχνοντας το βάρος στα υπόλοιπα:

«Κοιτάξτε, είμαι πολύ ξεκάθαρος. Αυτή η συμφωνία δεν είναι καλή για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Και δεν είναι καλή συμφωνία, διότι η ελληνική κυβέρνηση εκχώρησε στη γείτονα χώρα κάτι το οποίο καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε εκχωρήσει – μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα. Έχω βάσιμες υποψίες ότι ενδεχομένως με μια άλλη κυβέρνηση στα Σκόπια, όχι με τη σημερινή η οποία δείχνει ένα πιο ήπιο προφίλ, θα μπορούσε να επανέλθει σε μια συζήτηση την οποία γνωρίζουμε πολύ καλά στη δική μας περιοχή του κόσμου περί Μεγάλης Μακεδονίας, η οποία επεκτείνεται πέρα από τα γεωγραφικά όρια της σημερινής Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Για εμάς η αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας και μακεδονικής γλώσσας συνιστά μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση».

Κατά δεύτερον, επαναλαμβάνει μονότονα το «ποίημα» που έχει μάθει νεράκι και το επαναλαμβάνει σαν… παπαγάλος, πως δεν θα ψηφίσει την προδοτική συμφωνία, αλλά συνάμα διαβεβαιώνει το γερμανικό κατεστημένο, πως θα την εφαρμόσει ως πρωθυπουργός της χώρας:

«Έχω καταστήσει απολύτως σαφές ότι εμείς δεν θα στηρίξουμε και δεν θα κυρώσουμε αυτή τη συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο. Αλλά είναι μια συμφωνία η οποία παράγει έννομα αποτελέσματα. Και εφόσον κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει».

Σαφέστατος ο κύριος Κούλης! Αυτά τα ολίγα, για να μην μας πουν κάποιοι ότι δεν ήξεραν και είχαν… αυταπάτες, πως η νουδούλα θα ανατρέψει την προδοτική συμφωνία!