ΣΤ’ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  Ή ΥΠΑΡΧΟΥΝ… «ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙΑ»;

Γράφει ο Αντίοχος

Στους 152 έπεσε από χθες η κυβερνητική πλειοψηφία, λόγω της αποχώρησης του Λαζαρίδη από τους ψεκασμένους, ενώ φήμες (που δεν διαψεύδονται από τους κατονομαζόμενους…) φέρουν άλλους τρεις βουλευτές των ψεκασμένων έτοιμους για… αναχώρηση. Στ’ αλήθεια, κινδυνεύει να πέσει η συγκυβέρνηση, ή υπάρχουν… «μαξιλαράκια»;

Κατ’ αρχάς, ο ΣΥΡΙΖΑ (με την Μεγαλοοικονόμου) έχει 145 βουλευτές. Ακόμα κι αν φύγουν οι τρεις για τους οποίους κυκλοφορούν οι φήμες, οι υπόλοιποι τέσσερις των ψεκασμένων θα παραμείνουν σταθεροί (Καμμένος, Ζουράρις, Παπαχριστόπουλος και Κουντουρά). Άρα, 145+4=149.

Από κει και πέρα, υπάρχουν δύο βουλευτές του κόμματος Λεβέντη, τους οποίους παλαιότερα δημοσιεύματα φέρουν πρόθυμους να υπερψηφίσουν την προδοσία του ονόματος της Μακεδονίας μας. Πρόκειται για τους Μεγαλομύστακα και Κατσιαντώνη, οι οποίοι δεν έχουν διαψεύσει τις φήμες. Θεωρείται δε βέβαιον, ότι αν και όποτε χρειαστεί, θα «τσοντάρουν» στην κυβερνητική πλειοψηφία. Οπότε, 149+2=151!

Βέβαια, και του Λεβέντη αν του κουνήσει ο Τσίπρας το μικρό του δαχτυλάκι, θα πάει… τρέχοντας, μαζί με όλους τους βουλευτές που του έχουν απομείνει! Αλλά, μάλλον δε θα χρειαστεί…

Να μην ξεχνάμε και τον Δανέλλη του Ποταμιού, που είναι με το… ενάμιση πόδι στον ΣΥΡΙΖΑ – για να μην πούμε και για τον… ρεπαρτζή του Καμμένου, Σταύρο Θεοδωράκη, που κι αυτός θα σπεύσει τρεχάλα με το παραμικρό κέλευσμα. Άρα, 151+1=152. Ιδού η νέα κυβερνητική πλειοψηφία!

Για να μη μιλήσουμε και για την κλεφτοπασοκαρία, η οποία εάν χρειαστεί και κληθεί, δε θα αφήσει την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη – πλην Βενιζέλου, Λοβέρδου, ίσως δε και 2-3 ακόμα…  Χώρια 2 ανεξάρτητοι, που θα σπεύσουν παρομοίως!

Μην περιμένετε, λοιπόν, να πέσει η συγκυβέρνηση με αποχωρήσεις βουλευτών των Καμμένων! Η μόνη πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι η αυξημένη και ογκούμενη πίεση από το «πεζοδρόμιο»! Γι’ αυτό, όλοι στις συγκεντρώσεις, αντισυγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, πορείες και ότι άλλο γίνεται, ως αντίδραση στην προδοσία της Μακεδονίας μας!