ΠΟΛΥΜΕΛΗΣ ΣΠΕΙΡΑ «ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΩΝ» ΕΚΑΝΕ ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Πολυμελής οργανωμένη συμμορία αλλοδαπών λυμαινόταν όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τις πλατείες του κέντρου της Αθήνας, εξαφανίζοντας πορτοφόλια και τσάντες από τους τουρίστες που φωτογραφίζονταν ακόμη και μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη!

Ήταν τόσες πολλές οι καταγγελίες για αρπαγές πορτοφολιών, κινητών και τσαντών, που συστήθηκε ειδική ομάδα στην Ασφάλεια Αθηνών και η έρευνα κατέληξε στην απίστευτη διαπίστωση ότι μέλη της ίδιας συμμορίας δρούσαν κατά καιρούς και στο Παρίσι και στη Μαδρίτη!

Η αστυνομία κάνει λόγο για μία από τις πιο άρτια οργανωμένες διεθνικές εγκληματικές ομάδες κλεφτών, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές πορτοφολιών και τσαντών σε βάρος τουριστών και επισκεπτών σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος (αρχαιολογικοί χώροι – πλατείες με τουριστική βαρύτητα κ.τ.λ.) κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας άλλα και στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο Κρήτης, και σε πόλεις της Ισπανίας και της Γαλλίας.

Στη διάρκεια των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων διαπίστωσαν οι αστυνομικοί ότι τα ηγετικά στελέχη της συμμορίας σχεδίαζαν και… ξυλοδαρμούς καταστηματαρχών της οδού Ερμού αλλά και πολιτών οι οποίοι έβλεπαν τι γινόταν και έκαναν καταγγελίες στην Αστυνομία!

Στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε επί τέσσερις ημέρες στο κέντρο, συνελήφθησαν τριάντα αλλοδαποί άντρες και γυναίκες, ηλικίας από 14 έως 39 ετών, μεταξύ των οποίων τα αρχηγικά μέλη και οχτώ  ανήλικοι.

Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλοι είκοσι ένας συνεργοί τους, ηλικίας από 16 έως 42, μεταξύ των οποίων και τρεις γυναίκες έγκλειστες σε καταστήματα κράτησης της χώρας.

Να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι» εσωτερικού και εξωτερικού!

Κ.Π.