ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ!

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μόνο ημέρες από τότε που ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας προσφέρθηκε να πάρει τα 629 «προσφυγάκια» του πλοίου Aquarius, που αρνήθηκε να δεχθεί στην Ιταλία ο πατριώτης Σαλβίνι και οι ισπανικές αρχές δεν προλαβαίνουν να «διασώζουν» (τρόπος του λέγειν…) «προσφυγάκια».

Έτσι, μόνο χθες «διασώθηκαν» 616 «προσφυγάκια» που επέβαιναν σε περισσότερα από 20 σκάφη, στα στενό του Γιβραλτάρ και στη θάλασσα Αλμποράν, μεταξύ Ισπανίας και Μαρόκου. Ενώ το Σάββατο, στις ίδιες θαλάσσιες περιοχές, είχαν «διασωθεί» περισσότερα από 750 «προσφυγάκια»!

Να σημειωθεί, ότι το διάστημα από 1ης Ιανουαρίου έως την 20η Ιουνίου (που έπεσε το «σύρμα» ότι είναι καλοδεχούμενα στην Ισπανία…), είχαν… προτιμήσει (για να θυμηθούμε και τον πρόεδρο Πάκη!) τη χώρα αυτή 12.155 «προσφυγάκια», διά της θαλάσσιας οδού. Όπως όλα δείχνουν, τόσα θα είναι τα «προσφυγάκια» που θα μπουκάρουν στην Ισπανία από την 20η μέχρι την 30η του Ιουνίου και έπεται συνέχεια, ενώ κατά την Ιταλία δεν πηγαίνει πλέον κανείς…

Συμπέρασμα: ο μόνος σίγουρος –και πανεύκολος!- τρόπος για να αποφύγει ένα κράτος την λαθρομετανάστευση, είναι να καταστήσουν οι κυβερνώντες σαφές πως δεν θέλουν λαθρομετανάστες – όπως έκανε ο Σαλβίνι! Από κει και πέρα, όλα τ’ άλλα έρχονται μόνα τους!