ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ»

Περίπου 10 στρέμματα ελαιοκαλλιεργειών στη βόρεια πλευρά, έξω από τον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια κάηκαν την Κυριακή. Η αιτία της είναι μέχρι στιγμής άγνωστη, αλλά είναι κοινό μυστικό στην περιοχή, πως την έβαλαν κάποια «προσφυγάκια».

Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μόριας, Νίκο Τρακέλλη, που ξεκίνησε απεργία πείνας έξω από τη γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Για την απόφασή του αυτή δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Δεν πάει άλλο. Από το 2015 ζούμε τη συνεχή καταστροφή του χωριού μας. Φτάσαμε σε υποδομές χώρων υγιεινής για 800 άτομα να ζουν κάπου 8.000 άτομα. Τα λύματα χύνονται μέσα στους παρακείμενους χείμαρρους και καταλήγουν στη θάλασσα περνώντας μέσα από τις ιδιοκτησίες μας. Σκουπίδια παντού, βρώμα και κουνούπια. Έχει καταστραφεί κάθε έννοια ζωής στο χωριό με υγεία και ασφάλεια».
Κατά τις συναντήσεις μου με στελέχη της κυβέρνησης παίρνω συνεχώς υποσχέσεις για αποσυμφόρηση της Μόριας. Μας κοροϊδεύουν όλοι, εδώ και στην Ευρώπη. Μας κοροϊδεύουν. Οι κάτοικοι είναι έτοιμοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Προσπαθούμε να συγκρατήσουμε την τοπική κοινωνία, να διατηρήσουμε την όποια κοινωνική συνοχή έχει απομείνει…».

Όλα καλά, αλλά τον πρόεδρο δεν τον λένε Κουφοντίνα και δεν είναι «κοινωνικός αγωνιστής»! Οπότε, να μην περιμένει να του δώσουν σημασία οι τσιπροκαμμενικοί!