ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΟΥΛΗ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ» ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;

Γράφει ο Αντίοχος

Το’ χει μάθει το «ποίημα» και το λέει… νεράκι ο Κούλης Νουδούλης, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, πως δεν θα ψηφίσει την «Συμφωνία των Πρεσπών», αποφεύγοντας όμως επιμελώς να απαντήσει στο υπαρκτό ερώτημα, αν θα την εφαρμόσει ή αν θα την ακυρώσει όταν θα έρθει στην εξουσία. Προφανώς, η –ένοχη!- σιωπή του προς απάντησή μας!

Υπάρχει όμως κι άλλο ένα ερώτημα, στο οποίο πρέπει να κληθεί να απαντήσει ο λεγάμενος. Σύμφωνα με πολλούς πολιτικούς αναλυτές, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να κάνει «ηρωική έξοδο» τον προσεχή Σεπτέμβριο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να προκηρύξει εκλογές για τον Οκτώβριο, εκμεταλλευόμενη την υποτιθέμενη έξοδο από το Μνημόνιο.

Στην περίπτωση αυτή, δεν θα έχει προλάβει να κυρώσει η βουλή την «Συμφωνία των Πρεσπών» – κάτι που αναμένεται να γίνει τον Νοέμβριο, αφού θα έχουν προηγηθεί το δημοψήφισμα και η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια.

Τι θα κάνει, λοιπόν, ο Κούλης με την «Συμφωνία των Πρεσπών», αν έχει γίνει πρωθυπουργός; Τρεις επιλογές έχει: να την φέρει προς κύρωση στη βουλή όπως την υπέγραψε ο Τσίπρας, να την ακυρώσει ή να την επαναδιαπραγματευθεί. Ζητείται απάντηση!

(ΥΓ): Κι αν δεν κάνει το πρώτο, εμένα να μου… τρυπήσετε τη μύτη!