ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ EUROGROUP ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ!

Γράφει ο Ευάγγελος Καρακώστας, βουλευτής Βοιωτίας

 

Την ώρα κατά την οποία η χώρα σείεται απ’ άκρο εις άκρο και η οργή ξεχειλίζει για την προδοτική συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση στις Πρέσπες, οι ευρωπαίοι «εταίροι» θέτουν τις τελευταίες πινελιές του μεταμνημονιακού Μνημονίου το οποίο θρασύτατα η συγκυβέρνηση των αθλίων βαφτίζει «καθαρή έξοδο».

Η Έκθεση Συμμόρφωσης για την τέταρτη αξιολόγηση η οποία δημοσιεύτηκε ώρες μονάχα προ του Eurogroup αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι ελληνικές αρχές έλαβαν μια σειρά μέτρων για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του συμπληρωματικού μνημονίου που απαιτείται για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του προγράμματος». Οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. συγχαίρουν την κυβέρνηση των υποτακτικών Τσίπρα και Καμμένου, σημειώνοντας με έμφαση τον αξιομνημόνευτο ζήλο που αυτή επέδειξε στην εκπλήρωση ή και υπερκέραση ακόμη των στόχων του προγράμματος! Η ικανοποίηση βεβαίως που προσέφερε η κομμουνιστική κυβέρνηση στους δανειστές βρίσκεται σε αντιστοιχία με την βαθύτατη απόγνωση που προκαλεί στον σκληρά δοκιμαζόμενο Ελληνικό Λαό. Αυτή την απόγνωση και δυσαρέσκεια επιχειρεί η Χούντα Τσίπρα-Καμμένου να διασκεδάσει με το αφήγημα της «καθαρής εξόδου», το οποίο και υποδεικνύει ως το αντάλλαγμα των υπέρμετρων και άδικων θυσιών στις οποίες υποβλήθηκαν οι Έλληνες επί σειρά ετών.

Σε τούτο ακριβώς όμως έγκειται και η πελώρια απάτη που η κυβέρνηση στήνει: εκείνη ομιλεί μετά κομπασμού για το τέλος των θυσιών στις οποίες ο Λαός μας υποχρεώθηκε προκειμένου να σώσει την Ελλάδα προσθέτοντας πως μια νέα εποχή αρχίζει, μια εποχή οικονομικής ελευθερίας και οικονομικής κανονικότητας. Οι κυβερνώντες ψεύδονται συνειδητά! Αναφέρει επί τούτου η Έκθεση Συμμόρφωσης: «οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί πλήρως στην εφαρμογή συμπαγών οικονομικών και δημοσιονομικών πολιτικών μακροπρόθεσμα», ενώ παράλληλα σημειώνεται πως «η ενισχυμένη εποπτεία, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 του κανονισμού (ΕΕ) 472/2013, μπορεί να παράσχει ένα υγιές και εύρωστο πλαίσιο για τη διασφάλιση της ολοκλήρωσης, της συνέχισης και της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς πολιτικής στους οποίους αναφέρεται το πρόγραμμα»!

Για ποια «νέα εποχή» ομιλούν συνεπώς τα στελέχη της κυβέρνησης; Το Bloombergεπιπρόσθετα, διαλύει κάθε αμφιβολία για το τι πραγματικά μέλλει γενέσθαι: «το μέλλον της χώρας μετά το πρόγραμμα διάσωσης δεν θα έχει και πολύ μεγάλη διαφορά σε σχέση με το παρόν» και επεξηγεί γκρεμίζοντας με πάταγο την κυβερνητική απάτη: «θα περιλαμβάνει δεσμευτικούς στόχους, εκθέσεις αξιολόγησης, ακόμα και καταβολή δόσεων»!

Με πρώτο τον πρωθυπουργό ο κυβερνητικός θίασος θριαμβολογεί πως τον Αύγουστο βγάζει την χώρα από τα Μνημόνια και διαμορφώνει το αναγκαίο εκείνο πλαίσιο που θα ορίσει την επανάκτηση της κυριαρχίας. Τον διαψεύδει εκ νέου το Bloomberg το οποίο επικαλούμενο πηγές αξιωματούχων της Ε.Ε. αναφέρει: «κάθε χώρος για την Ελλάδα προκειμένου να σχεδιάσει τις δικές της πολιτικές θα έχει τον περιορισμό της συνεχιζόμενης δέσμευσης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, προκειμένου να διασφαλιστούν οι δομικές μεταρρυθμίσεις της εποχής των Μνημονίων».

Υπερβάλλει μήπως το Bloomberg; Κινδυνολογεί; Έρχεται ο επίτροπος της Ε.Ε. Πιέρ Μοσκοβισί να συμπληρώσει ξεδιαλύνοντας ουσιαστικά το είδος της «κυριαρχίας» που η χώρα θα απολαμβάνει μετά τον προσεχή Αύγουστο: «Δεν θέλω να πηγαίνει η Τρόικα ή οι θεσμοί στην Αθήνα με άλλα κοστούμια. Αλλά προφανώς χρειάζεται να παρακολουθούμε θέματα καθοριστικής στρατηγικής σημασίας με αρκετά λεπτομερείς δεσμεύσεις, δηλαδή μια ενισχυμένη εποπτεία»! Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου είναι ξεκάθαρο πως επιδιώκει να εξαπατήσει τον Ελληνικό Λαό πανηγυρίζοντας για ένα δήθεν θρίαμβο ο οποίος στην πραγματικότητα δεν είναι παρά το Βατερλώ μιας πολιτικής που ξεπουλά κομμάτι-κομμάτι την δημόσια περιουσία και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τους Έλληνες στην πλήρη φτωχοποίησή τους, με μηδενικές μάλιστα προοπτικές θετικής μεταστροφής της δραματικής καταστάσεως…

Συμπερασματικά, έχουμε φτάσει στο σημείο εκείνο στο οποίο ξεκάθαρα πλέον διαπιστώνονται από την συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας οι οδυνηρές συνέπειες της κομμουνιστικής διακυβέρνησης της χώρας με συνεργό τον Καμμένο και το κόμμα του, συνέπειες οι οποίες βεβαίως δεν περιορίζονται στον τομέα της οικονομίας. Η εκλογική γιγάντωση του Σύριζα όμως, υπήρξε αποτέλεσμα των παράνομων και ανηλεών διώξεων τις οποίες επιφύλαξε για το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών το 2013 η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Αναμφισβήτητα συνεπώς, έχουν και αυτά τα κόμματα τεράστιο μερίδιο ευθύνης. Απέναντι σ’ αυτό το μέτωπο των ξενοκίνητων πολιτικών δυνάμεων, ορθώνεται μονάχα ένα πολιτικό Κίνημα το οποίο εξακολουθεί να αγωνίζεται παρά τις αντιξοότητες για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και προπαντός για την ίδια την επιβίωση του Ελληνικού Λαού. Η ύπαρξή του πλέον, συναρτάται άμεσα από την ενίσχυση της Εθνικής Αντίστασης, από την γιγάντωση της Χρυσής Αυγής!