ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΚΕ Α.Ε., ΤΟΣΟ ΠΙΟ… ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ!

Η είδηση ότι η κουκουεδία βγαίνει στο… κλαρί, είναι από τον «Βηματοδότη»:

«Στα βήματα των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) πορεύονται στον Περισσό. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας μαζί με μια ομάδα στελεχών του κόμματος, μεταξύ των οποίων ο Δ. Γόντικας, ο Θ. Παφίλης, η Διαμάντω Μανωλάκουκ.ά., βρέθηκαν στα αγέρωχα και δύσβατα βουνά της Ρούμελης που αποτέλεσαν το πεδίο δράσης της 1ης και της 2ης Μεραρχίας του ΔΣΕ την περίοδο του εμφυλίου πολέμου 1946-1949. Δεν επρόκειτο για ταξιδάκι αναψυχής. Ήταν ένα οδοιπορικό για αναγνώριση του χώρου, με στόχο να καταγραφούν οι τοποθεσίες και τα δρομολόγια που έκαναν οι μαχητές του ΔΣΕ.

Με χάρτες και ξεναγούς, ο Ρουμελιώτης κ. Κουτσούμπας και οι επιτελείς του συγκέντρωσαν όλες εκείνες τις απαραίτητες πληροφορίες οι οποίες θα αποτελέσουν, μαζί με όλο το υλικό που υπάρχει συγκεντρωμένο στον Περισσό, έναν ιστορικό – ταξιδιωτικό οδηγό ώστε να αναδειχθούν τα μέρη στα οποία έδρασαν οι μαχητές του ΔΣΕ και να μάθουν οι νεότερες γενιές κομμουνιστών «πού και πώς δόθηκε η κορυφαία ταξική μάχη στον αιώνα που πέρασε, η ένοπλη αναμέτρηση με την αστική τάξη, το κράτος της και τους συμμάχους της».

Συμπέρασμα: όσο πιο κοντά στην εξουσία και στην διαπλεκόμενη ολιγαρχία των κάθε λογής Βαρδινογιάννηδων έρχεται το ΚΚΕ Α.Ε. (Ανώνυμος Εταιρεία), τόσο πιο… επαναστατικό το παίζει, για… ξεκάρφωμα στα κορόιδα που το ακολουθούν! Και… μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές!