ΙΣΠΑΝΙΑ, Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ «ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ» ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ!

Αναφερόμενοι προ ημερών στην άρνηση της νέας πατριωτικής κυβερνήσεως της Ιταλίας να δεχθεί το κατάφορτο με 629 «προσφυγάκια» πλοίο “Aquarius” και στην εν συνεχεία προσφορά (προς την Νέα Τάξη Πραγμάτων!) της νέας αριστερής κυβερνήσεως της Ισπανίας, να δεχθεί εκείνη τα «προσφυγάκια» (κατέφτασαν νωρίς το πρωί σήμερα…), προφητεύσαμε… εκ του ασφαλούς πως εις το εξής θα αλλάξουν πλέον οι… προτιμήσεις (κατά Πάκη Παυλόπουλο) των δουλεμπόρων και η Ισπανία θα δεχθεί «κύματα» λαθρομεταναστών.

Κι όπως τα… προφητεύσαμε, έγιναν!

Έτσι, χθες, η ισπανική ακτοφυλακή «διέσωσε»* με μιας 933 «προσφυγάκια» και εντόπισε τις σορούς τεσσάρων στην θάλασσα.

Οι 507 «διασώσεις», από 59 μικρές σωστικές λέμβους, έγιναν στα στενά του Γιβραλτάρ, όπου εντοπίστηκαν και οι τέσσερις σοροί.

Η «διάσωση» των υπολοίπων έγινε στην θάλασσα του Αλμποράν, ανάμεσα στο βορειοανατολικό Μαρόκο και τη νοτιοανατολική Ισπανία. 

Όπως καταλαβαίνετε, προβλέπεται… πλημμυρίδα να κατακλύζει την χώρα! Ας είναι τουλάχιστον η αφορμή για να ξυπνήσει επιτέλους ο κοιμώμενος γίγας του ισπανικού εθνικισμού!

Συμπέρασμα: όταν μια χώρα παύει να έχει «ανοιχτά σύνορα» και κυβέρνηση «φιλική» προς την λαθρομετανάστευση, απαλλάσσεται από το τεράστιο αυτό πρόβλημα! Αυτά ως απάντηση σε κάποιους επιτήδειους ή αφελείς, που υποστηρίζουν πως η Ελλάς δεν μπορεί να απαλλαγεί από την λαθρομετανάστευση, λόγω των εκτεταμένων ακτών της! Η Ιταλία πως μπόρεσε;

*Το «διέσωσε» κατ’ ευφημισμόν, εφόσον μόλις τα «προσφυγάκια» δουν σκάφος της ακτοφυλακής να πλησιάζει βυθίζουν τις πλαστικές βάρκες στις οποίες επιβαίνουν και πέφτουν στην θάλασσα προκειμένου να «διασωθούν» ως «ναυαγοί»…