Ο ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ, Ο «ΓΕΡΟ-ΚΑΡΟΛΟΣ» ΚΙ ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Δύο συνεχόμενες συναυλίες πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο… υιοθετημένος από το… τιμημένο κουκουέ Θάνος Μικρούτσικος στο θέατρο Βράχων του Βύρωνα, παρουσία όλης της κουκουεδίας.

Κατά την διάρκειά τους, «παρουσίασε στο κοινό μία συγκινητική αναδρομή στο έργο του, ανατρέχοντας συχνά στον Καρλ Μαρξ», σύμφωνα με τον «Ριζοσπάστη». «Ζούμε σε ένα βάρβαρο κόσμο. Η βαρβαρότητα μας κατακλύζει. Όπως είπε ο γέρο-Κάρολος, πρέπει να αφήσουμε ανοιχτό το παράθυρο στο όνειρο. Αφήνοντας ένα παράθυρο στο όνειρο, τότε μόνο θα φτιάξουμε μια κοινωνία που θα μπορεί να αυτοπραγματωθεί ο άνθρωπος. Μια κοινωνία που ο ποιητής θα ψαρεύει κι ο ψαράς θα μπορεί να γράφει ποιήματα», είπε ο μουσικοσυνθέτης.

Βρε τον κομμουνιστή Μικρούτσικο που θυμήθηκε και τον «γέρο-Κάρολο»!

Αλήθεια, με κάποιον Θάνο Μικρούτσικο, που ήταν υπουργός Πολιτισμού της κλεφτο-πασοκαρίας (διορισμένος κατ’ εντολήν του ολιγάρχη Λαμπράκη, σύμφωνα με τις τότε «κακές γλώσσες») στα χρόνια της μεγάλης λεηλασίας των δημοσίων ταμείων που μας οδήγησε στα Μνημόνια, έχει καμμία σχέση ο νοσταλγός του γέρο-Κάρολου ή πρόκειται για απλή… συνωνυμία;