ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ ΞΕΝΟΚΡΑΤΙΑΣ: «ΚΑΘΑΡΗ ΕΞΟΔΟΣ» ΜΕ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

 

Γράφει ο Ευάγγελος Καρακώστας, βουλευτής Βοιωτίας

Είναι τέτοια η λαχτάρα της κομμουνιστικής κυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ να κλείσει η τέταρτη αξιολόγηση, ώστε δίχως αμφιβολία να παρουσιάζεται περισσότερο πρόθυμη από ποτέ να υπογράψει οτιδήποτε απαιτήσουν οι δανειστές. Απόδειξη τούτου, το πολυνομοσχέδιο που έφερε στη βουλή και το οποίο πρόκειται να ψηφίσει την ερχόμενη Πέμπτη 14 Ιουνίου.

Όπως ακριβώς συμβαίνει από το 2010 και μετά, το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει μια σειρά αντιλαϊκών και αντεθνικών μέτρων τα οποία κρίνονται εκ νέου ως θυσία αναγκαία προκειμένου τάχα να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία. Για το λόγο αυτό λοιπόν, προβλέπονται νέοι φόροι και περικοπές των οποίων το ύψος φτάνει τα 5,118 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα 2,9 δισεκατομμύρια θα προέλθουν από τις περικοπές των συντάξεων, πάνω από 2 δισεκατομμύρια από τη μείωση του αφορολόγητου και περί τα 150 εκατομμύρια ευρώ από παρεμβάσεις σε επιδόματα και ασφαλιστικές εισφορές.

Αξίζει να επισημανθεί πως οι «σωτήρες» της οικονομίας μας, οι δανειστές και φίλοι της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, φρόντισαν να τροποποιηθεί η Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης της 19ης Αυγούστου του 2015 με τον ESM, με την προσθήκη του περίφημου Υπερταμείου Ξεπουλήματος στα συμβαλλόμενα μέρη. Αναφέρει επί τούτου η Αιτιολογική Έκθεση του νομοσχεδίου:

«Η τροποποιητική σύμβαση περιέχει τις αναγκαίες αλλαγές στους υφιστάμενους όρους και ρήτρες ώστε να καταστεί συμβαλλόμενο μέρος η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας του Δημοσίου (ΕΕΣΥΠ) και εξειδικεύει τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που αυτή αναλαμβάνει έναντι του ESM, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων σχετικά με τις επιστροφές που πρέπει να καταβάλει η Ελλάδα σε ποσά ισοδύναμα με τα μερίσματα που θα λαμβάνει το Ελληνικό Δημόσιο ως μέτοχος της ΕΕΣΥΠ, όποτε αυτό συμβαίνει, για τη μείωση του χρέους», και ως εκ τούτου προβλέπεται εγγύηση ύψους 25 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη δημόσια περιουσία για τα δάνεια του ESM!

Το υποτιθέμενο «κοινωνικό πρόσημο» της κομμουνιστικής κυβέρνησης για το οποίο μάλιστα επαίρονται από το 2015 και μέχρι σήμερα, καταδεικνύεται περίτρανα απ’ όσα προβλέπονται για την πώληση των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων σε ξένα funds. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο λοιπόν, «αίρεται η υποχρέωση των τραπεζών να ενημερώνουν μέσα σε 12 μήνες τους οφειλέτες και τους εγγυητές μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων, πριν την πώλησή στα funds», μέτρο το οποίο ίσχυε μέχρι σήμερα μόνο για τους μη συνεργάσιμους οφειλέτες. Η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ συνεπώς, όπως ακριβώς συνέβη και με την προκάτοχό της κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, επεμβαίνει αμείλικτα προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τραπεζών και των ξένων funds, ρίχνοντας οριστικά και αμετάκλητα τις μάσκες της «κοινωνικής αλληλεγγύης» προς τους σκληρά δοκιμαζόμενους Έλληνες φορολογούμενους και γκρεμίζοντας τους μύθους της δήθεν ανηλεούς σύγκρουσης με το «αιμοσταγές εγχώριο και διεθνές κεφάλαιο», όπως μέχρι το 2015 συνήθιζε να υποστηρίζει.

Στο δια ταύτα, η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν διστάζει να καταφύγει στην ψήφιση νέων αιματηρών μέτρων και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας ώστε να κερδίσει την πλήρη υποστήριξη των δανειστών στην εξαπόλυση της άθλιας προπαγανδιστικής γραμμής περί «υλοποίησης και τερματισμού του προγράμματος 2015-18 και καθαρής εξόδου στις αγορές». Ταυτόχρονα, στο ίδιο πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα προβλέπονται περίπου 15.500 προσλήψεις στο Δημόσιο, ώστε η κυβέρνηση των μπολσεβίκων και των ψεκασμένων συνοδοιπόρων της να ικανοποιήσει την κομματική της πελατεία ενόψει των επικείμενων εκλογών!

Εν κατακλείδι, διαπιστώνεται με τον πλέον οδυνηρό τρόπο πως ούτε η πολυδιαφημιζόμενη οικονομική ανάπτυξη έχει επέλθει, ούτε βεβαίως η χώρα βαδίζει προς την έξοδο από την επιτροπεία των τοκογλύφων και δανειστών. Τουναντίον, Τσίπρας και Καμμένος σφίγγουν ακόμη περισσότερο τη θηλιά γύρω από το λαιμό του Ελληνικού Λαού, καθιστώντας τον θλιβερό επαίτη της ελεημοσύνης των ξένων προκειμένου να επιβιώσει στις δραματικές συνθήκες που εκείνοι διαμόρφωσαν μαζί με ΝΔ, κλεφτοΠΑΣΟΚ και λοιπές «δημοκρατικές» δυνάμεις για την ελληνική κοινωνία.

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες συνεπώς, οφείλουν πλέον να αποφασίσουν εάν θα παραμείνουν αδρανείς παρατηρητές του σχεδίου εξαθλίωσης και αφανισμού τους ή αν θα αντισταθούν έναντι οιουδήποτε τιμήματος στον ανελέητο οικονομικό και κοινωνικό πόλεμο που υφίστανται. Φόροι και νέοι σκληροί φόροι, ανεργία, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και μια οικονομία ραμμένη και κομμένη στα μέτρα των τοκογλύφων και των τραπεζιτών, μετανάστευση των Ελλήνων στο εξωτερικό και αθρόα λαθρομετανάστευση προς τη χώρα μας είναι η προσφορά του «δημοκρατικού» τόξου προς τους Έλληνες. Οι Έλληνες από την πλευρά τους, πρέπει τώρα να απαντήσουν: Χρυσή Αυγή για να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω!