ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 

Άρθρο του Κώστα Αλεξανδράκη για την εφημερίδα «Χρυσή Αυγή»

Σε διάστημα λιγότερο των 24 ωρών, το αμερικανικό State Department επιβεβαίωσε πλήρως την θέση μας ότι οι εχθροί της Ελλάδος είναι και εχθροί της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, σε έκθεση για τα “human rights” στην Ελλάδα που εξέδωσε το αμερικανικό State Department. σημειώνονται πολλά και διάφορα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης Σύριζα – Ανέλ, αλλά και των προηγούμενων μνημονιακών από ΝΔ – ΠαΣοΚ, όπως .η πρόοδος στην ανέγερση του τζαμιού στον Βοτανικό, τα βήματα για την αντιμετώπιση του… αντισημιτισμού και οι γονυκλισίες της κυβερνήσεως στους «πρόσφυγες».

Στην ίδια έκθεση υπάρχει ειδική μνεία στην δίκη της Χρυσής Αυγής, όπου το αμερικανικό υπουργείο επισημαίνει με πανηγυρικό τόνο την ποινική δική εναντίον της Χρυσής Αυγής, την οποία χαρακτηρίζει ως ένα «ευρέως αντισημιτικό και αντιμουσουλμανικό» πολιτικό κόμμα».

Δεν μας είπαν, βεβαίως, και κάτι καινούργιο οι υπάλληλοι των αμερικανικών υπηρεσιών, αφού θυμόμαστε τις δηλώσεις του τότε υπουργού δικαιοσύνης, Ρουπακιώτη, ο οποίος είχε αποκαλύψει ότι «αμερικανοεβραϊκές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις έρχονταν στην Ελλάδα και πίεζαν για τη Χρυσή Αυγή».

Σε δεύτερο χρόνο, μια ανακοίνωση του State Department ήρθε για να συμπληρώσει την εχθρότητα απέναντι στην Χρυσή Αυγή και να την διανθίσει με εχθρότητα απέναντι στην ίδια την Ελλάδα. Η ανακοίνωση αυτή έγραφε:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις εν εξελίξει συνομιλίες που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και την επίλυση αυτής της μακροχρόνιας διαφωνίας. Ελπίζουμε ότι οι ηγέτες των Σκοπίων και της Ελλάδας θα βρουν αμοιβαία αποδεκτή λύση στη διαφωνία του ονοματολογικού για το συμφέρον της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης, της οικονομικής ευημερίας, της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή»

Πάντως, δεν έχουμε παράπονο… Τουλάχιστον οι αμερικανοί είναι ειλικρινείς και μιλάνε απευθείας για το «συμφέρον της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης», δηλαδή το δικό τους συμφέρον στον γεωπολιτικό αγώνα εναντίον της Ρωσίας και δεν προτάσσουν το «εθνικό συμφέρον» όπως οι εγχώριοι υποτακτικοί τους.