ΙΡΑΚΙΝΟΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ» ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΜΕ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ

Μέλη του Τμήματος Ειδικών Καθηκόντων της Πύλας επιχείρησαν να ανακόψουν για έλεγχο αυτοκίνητο το οποίο θεωρείτο ύποπτο, στο δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας, στην τουριστική περιοχή Ορόκλινης. Εναντίον του αυτοκίνητο ρίχθηκαν πυροβολισμοί, καθώς ο οδηγός αρνήθηκε να σταματήσει στο σήμα των Αστυνομικών. Κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιήσουν το ύποπτο αυτοκίνητο, πραγματοποιήθηκε ρίψη πυροβολισμών, με το όχημα της Αστυνομίας να προσκρούει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Ο οδηγός του οχήματος ήταν ένας 42χρονος «πολιτικός πρόσφυγας» από το Ιράκ. Κατά την διάρκεια ελέγχου στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκαν δέκα περίπου γραμμάρια ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης. Ο 42χρονος πολιτικός πρόσφυγας τέθηκε υπό κράτηση και στην συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησης του.

Είναι πασιφανές πως η μεγάλη αύξηση των «προσφυγικών» ροών που εισήλθαν και συνεχίζουν να εισέρχονται παράνομα στα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχουν ως επακόλουθο την αύξηση της εγκληματικότητας και συνάμα την αύξηση της ανασφάλειας. Τα τελευταία χρόνια ποικίλουν τα περιστατικά παραβατικών πράξεων από παράτυπους μετανάστες οι οποίοι εγκληματούν και διαταράσσουν την δημόσια τάξη.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως αποτελεί επείγουσα ανάγκη η αναβάθμιση της Αστυνομικής δύναμης, ούτος ώστε να γίνει εφικτή η καταπολέμηση του εγκλήματος, μειώνοντας έτσι και τις πιθανότητες πραγματοποίησης δυσάρεστων γεγονότων όπως το πρόσφατο περιστατικό με τον σοβαρό τραυματισμό των δύο Αστυνομικών μας μετά από πυροβολισμούς. Πρέπει επιτέλους το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του και να προβεί στις δέουσες ενέργειες, εφαρμόζοντας τις πρέπουσες πολιτικές με σκοπό την αποτελεσματική καταπολέμηση της παραβατικότητας.

Όπως βλέπουμε η αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς της πατρίδα μας διαιωνίζουν το πρόβλημα των ναρκωτικών, που αποτελεί πολυετή μάστιγα της Κυπριακής κοινωνίας και ευρύτερα της Ευρώπης. Παράλληλα, τα οδοφράγματα αποτελούν την βασική πηγή διακίνησης ναρκωτικών ουσιών προς τις ελεύθερες περιοχές. Έχουμε επισημάνει πάμπολες φορές πως πρέπει να προχωρήσουμε επιτέλους στο άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων που εκτός του ότι η πολιτική των «ανοικτών οδοφραγμάτων» δίνει υπόσταση στο παράνομο μόρφωμα των κατεχομένων, αποτελούν και σημαντική πηγή αρκετών κοινωνικών προβλημάτων.

Το Κίνημά μας, από την πρώτη μέρα ιδρύσεως του κρούει το κώδωνα του κινδύνου για τα σοβαρά προβλήματα που επιφέρει η ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών προς στην πατρίδα μας. Πάγια μας θέση είναι η χάραξη μιας ορθής μεταναστευτικής πολιτικής, ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα ζωτικής σημασίας προβλήματα που επιφέρει η λαθρομετανάστευση.

Ας αντιδράσουμε το συντομότερο πριν οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις…

http://elamcy.com/