ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΣ «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ»: ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΧΑΡΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΣΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΣΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

 

Την υπενθύμιση (που δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα…), ότι το «συνταγματικό τόξο» σε Ελλάδα και Κύπρο χρωστάει χάρη στον Αττίλα, γιατί αποκατέστησε την «δημοκρατία», έκανε σήμερα με άρθρο του στην ιστοσελίδα της τουρκικής Daily Sabah, ο Ozan Ceyhun.

Ιδού κάποια αποσπάσματα από το άρθρο του:
«Στις 15 Ιουλίου 2016, η δημοκρατία στην Τουρκίας έδωσε μια καλή εικόνα για το πόσο ισχυρή είναι. Η ηρωική, αβοήθητη, αντίσταση του τουρκικού λαού στα στρατεύματα των Γκιουλενιστών που επιτέθηκαν σε αμάχους με τανκς και αεροσκάφη, αποτελούν ατράνταχτη απόδειξη αυτού…

Δυστυχώς, ωστόσο, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ορισμένες χώρες της ΕΕ δεν έδωσαν την απαιτούμενη υποστήριξη στην Τουρκία. Αγνόησαν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία ελπίζοντας ότι οι Γκιουλενιστές θα κερδίσουν. [….] ορισμένες χώρες της ΕΕ έχουν παραχωρήσει άσυλο στους πραξικοπηματίες Γκιουλενιστές που διέφυγαν από την Τουρκία. Ανάμεσα σε όλες τις χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα οφείλει το σημερινό δημοκρατικό καθεστώς της στην Τουρκία. Η δημοκρατία τους παραβιάστηκε από τη Χούντα των Συνταγματαρχών που εγκαθιδρύθηκε μετά από ένα αιματηρό πραξικόπημα το 1967. Αλλά τώρα έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο για όλους τους υποστηρικτές του Γκιουλέν. Κάποιος θα περίμενε από την Ελλάδα, η οποία υπέφερε πολύ από μια φασιστική στρατιωτική δικτατορία, να καταλάβει καλύτερα το γεγονός ότι αυτοί οι στρατιωτικοί είναι οι εχθροί της δημοκρατίας, αλλά, αντίθετα, αρνείται να τους εκδώσει στην Τουρκία και τους χορήγησε άσυλο. Ωστόσο, η Ελλάδα και η Ελληνική Κύπρος οφείλουν τα δημοκρατικά τους καθεστώτα στην Τουρκία, καθώς η Τουρκία έσωσε και τις δύο χώρες από τα χέρια των φασιστών πραξικοπηματιών. Η Χούντα των Συνταγματαρχών υποστήριξε την πραγματοποίηση πραξικοπήματος στην Κύπρο στις 15 Ιουλίου 1974 υπό τον Νίκο Σαμψών. Ο Σαμψών πραγματοποίησε αιματηρό πραξικόπημα με την υποστήριξη του καθεστώτος της Ελλάδας και των ελληνικών στρατευμάτων στο νησί και ανακήρυξε τον εαυτό του πρόεδρο. Καθώς απειλούνταν οι ζωές των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων που δεν στήριξαν τη χούντα, η Τουρκία έπρεπε να ξεκινήσει μια επιχείρηση στην Κύπρο ως εγγυητή της Κυπριακής Δημοκρατίας και πολέμησε εναντίον των φασιστών πραξικοπηματιών. Το φασιστικό πραξικόπημα του Σαμψών νικήθηκε χάρη στην παρέμβαση του τουρκικού στρατού στην Κύπρο. Οι Έλληνες και οι Τουρκοκύπριοι συνυπάρχουν σήμερα ειρηνικά με τα δικά τους κοινοβουλευτικά συστήματα και τις δημοκρατικές εκλογές, χάρη στην επέμβαση του τουρκικού στρατού στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974. Εκτός αυτού, το καθεστώς των Συνταγματαρχών αποκαθηλώθηκε χάρη στην μάχη του τουρκικού στρατού ενάντια στους φασίστες συμμάχους τους στην Κύπρο.»
Πάντως, κακώς χαρακτηρίζονται «αχάριστοι» οι δημοκράταροι των Αθηνών από τον Τουρκαλά. Όχι αυτοί που είναι σήμερα, αλλά οι προκάτοχοί τους, ανταπόδωσαν τη «χάρη» στους Τούρκους, εγκαταλείποντάς την στην τύχη της, με το «η Κύπρος κείται μακράν»!
Ή όπως λέμε εμείς οι εθνικιστές «Την πούλησαν για να ξαναγυρίσουν»!