ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Ο ΛΕΩΝ ΤΗΣ… ΠΕΛΕΚΑΝΑΔΑΣ*! ΚΑΤΟΥΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΣΑΣ!

Γράφει ο Αντίοχος

Επίσκεψη στο υπουργείο του ανθρώπου που τον έκανε πρόεδρο της δημοκρατίας (αμ δεν ήταν ο Τσίπρας, κορόιδα!) έκανε σήμερα ο πρόεδρος Πάκης.

Και μετά τα απαραίτητα… ταρατατζούμ (τζουμ-τζουμ) και τα κόκκινα χαλιά (ή μήπως… χάλια;),  άστραψε και βρόντηξε κατά της Τουρκιάς!

Κατ’ αρχάς, θυμήθηκε (ναι, τώρα τους θυμήθηκε!) τους δύο απαχθέντες στρατιωτικούς και με… αγέρωχο ύφος (γιατί όχι, σάμπως είναι δικά του παιδιά;), είπε και ελάλησε: «Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αυθαίρετη επί μακρόν κράτηση των δυο ελλήνων στρατιωτικών. Αν νομίζουν οτι με αυτή την παράνομη κράτηση θίγουν ή μειώνουν το φρόνημα των ελλήνων στρατιωτικών κάνουν λάθος. Το φρόνημα τους είναι ακμαίο και αποδεικνύουν με τη στάση τους το υψηλό επίπεδο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αμάν, αμάν! Βαστάτε Τούρκοι τ’ άλογα! Μωρέ τι… ηρωικό μπάσιμο ήταν αυτό;

Έπειτα, ο… λέων (φόρτσα λέων!) της Πελεκανάδας* διέψευσε την σκληρή πραγματικότητα, υποστηρίζοντας πως… δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο: «Για πολλοστή φορά γκρίζες ζώνες δεν υπάρχουν στο Αιγαίο».

Θα ήταν βέβαια περισσότερο… πειστικός αν έκανε μια τέτοια δήλωση από τα Ίμια, ή έστω από την νησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς», αλλά… μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας. Κι απ’ την Αττική το έστειλε το… μήνυμα!

Τέλος, είπε το εξής αμίμητο:  

Ας μην ξεχνάμε και να μην ξεχνάει και η Τουρκία είμαστε αναπόσπαστο μέλος της ΕΕ. Κάνει ένα λάθος είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα. Η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα τις φέρει σε πέρας. Το σύνορο της Ελλάδας είναι και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Κι εδώ προκύπτει η εύλογη απορία: τα θέλει και τα λέει ή του… ξεφεύγουνε;

*Μικρό χωριό του νομού Μεσσηνίας, απ’ όπου έλκει την καταγωγή του ο… τιτανοτεράστιος!