ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ: ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ «ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ» ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΥΠΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ!

Πόση ασυδοσία πια… «Κουκουλοφόροι» κρατούμενοι με μαχαίρι επιτέθηκαν την Πέμπτη σε υπαρχιφύλακα μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού και ζήτησαν να τους παραδώσει το κλειδί, για να περάσουν απο τη μία πτέρυγα στην άλλη. Ευτυχώς, ο σωφρονιστικός υπάλληλος διατήρησε την ψυχραιμία του, κατάφερε να ειδοποιήσει τους συναδέλφους του και να σημάνει συναγερμος, με αποτέλεσμα να αποτραπεί ένα θερμό επεισόδιο με απρόβλεπτες συνέπειες.
Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια του κλεισίματος της Β’ πτέρυγας, ομάδα ατόμων της Α’ πτέρυγας με καλυμμένα τα πρόσωπα τους κατευθύνθηκαν στην Β’ πτέρυγα και με απειλή αυτοσχεδίου αιχμηρού αντικείμενου απείλησαν τον υπαρχιφύλακα της πτέρυγας ζητώντας του να τους παραδώσει το κεντρικό κλειδί της. Ευτυχώς ο υπαρχιφύλακας δεν είχε στην κατοχή του το κλειδί και απετράπη η είσοδος της ομάδας ατόμων εντός της πτέρυγας. Στην συνέχεια, δείχνοντας την απαιτούμενη ψυχραιμία και επαγγελματισμό κατάφερε και ειδοποίησε μέσω του ασυρμάτου το κεντρικό θυρωρείο απ’ όπου και χτύπησε ο συναγερμός με αποτέλεσμα την επιστροφή των κρατούμενων στην πτέρυγα τους.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι τα προβλήματα στις φυλακές όχι μόνο παραμένουν άλυτα, αλλά καθημερινά πολλαπλασιάζονται, καθώς δεν υπάρχει καμία βούληση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου να προστατέψει το προσωπικό φύλαξης των σωφρονιστικών καταστημάτων και να εφαρμοστεί επιτέλους ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας.
Κ.Π.