ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΣΑΣ: ΠΟΙΑ ΓΕΡΟΥΣΙΑ; ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΤΟ «ΟΚ» ΓΙΑ ΤΑ F-35 ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ

Απάντηση για τα αεροσκάφη F-35 έδωσε με συνέντευξή του στο Star TV ο Ερντογάν Πασάς. Ο οποίος, ειρωνεύτηκε την πρόσφατη απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας (που πρόσφατα αποφάσισε το «πάγωμα» της παράδοσης των αεροσκαφών) και υποστήριξε ότι έχει συζητήσει το θέμα απευθείας με τον Τραμπ κι έχει πάρει το «ok»:

«Δεν μας ενδιαφέρει η Γερουσία. Εμάς ένα πράγμα μας ενδιαφέρει. Συζήτησα το θέμα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ; Το έκανα. Συζητήσαμε γι’ αυτό κατά τη διάρκεια της συνάντησης των αντιπροσωπειών μας; Ναι το κάναμε».

Τέλος, δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει τον Τραμπ, ότι στην περίπτωση που αθετήσει την συμφωνία, θα απευθυνθεί στην ρωσσική πλευρά και θα αγοράσει από κει τα αντίστοιχα των F-35:

«Εμείς λέμε ότι οι ΗΠΑ είναι στρατηγικός μας εταίρος. Ως τέτοιος στρατηγικός εταίρος μην μας πουν οι ΗΠΑ να χτυπήσουμε άλλη πόρτα».

Συμπέρασμα: την εποχή που οι Τουρκαλάδες «παίζουν» με όλους τους διεθνείς παράγοντες, κερδίζοντας πάντα, η Ελλάδα κυβερνιέται από πιόνια που δεν τολμούν ούτε να… βήξουν χωρίς την άδεια των μεγάλων αφεντικών τους!