ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΠΟ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ! ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ: ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ!

Αναφερθήκαμε προχθές στην συνάντηση που είχαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Αμερικανός πρέσβης (στην πραγματικότητα, Ύπατος Αρμοστής!) Τζέφρυ Πάϊατ, κατόπιν πρωτοβουλίας του δευτέρου, για να πιεστεί η Εκκλησία μας να μην πάρει θέση για το επικείμενο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας μας, ευχόμενοι να μην πιάσουν τόπο οι πιέσεις –και οι ενδεχόμενες απειλές.

Όπως δεν έπιασαν τόπο οι αντίστοιχες πιέσεις που υπήρξαν όταν έγιναν τα δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα!

Φαίνεται πως ούτε ετούτη τη φορά έπιασαν τόπο οι πιέσεις και οι απειλές! Ευρισκόμενος, λοιπόν, σήμερα στο Πνευματικό κέντρο του Αυλώνα, για να παραστεί στα εγκαίνια της Λαογραφικής Έκθεσης  ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πήρε ξεκάθαρη θέση κατά της προδοσίας: «Δεν γινόμαστε Έλληνες μόνο μία στιγμή ή μία ημέρα. Έλληνες είμαστε κάθε μέρα, κάθε ώρα. Η Εκκλησία πήρε θέση. Είπε ξεκάθαρα ότι δεν δίνουμε πουθενά το όνομά μας»!

Μια ακόμα ήττα για τους διεθνείς εξουσιαστές!