«ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ» Α ΛΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ;

Προ ημερών, η φράου Μέρκελ αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στο πραξικόπημα που έγινε στην Ιταλία και εμμέσως πλην σαφώς παρότρυνε τα πατριωτικά κόμματα της χώρας να μιμηθούν τον… άρχοντα της κωλοτούμπας mister Tsipra και τον χοντρό συνοδοιπόρο του, για να τους επιτρέψει να κυβερνήσουν.

Κι όπως φαίνεται –τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως- αυτό συνέβη! Όπως έγινε γνωστό, λοιπόν, ο Ιταλός «Παπαδήμος» Κάρλο Κοταρέλλι παρέδωσε την εντολή σχηματισμού δοτής κυβερνήσεως που είχε λάβει, προκειμένου να διευκολύνει την συμφωνία μεταξύ της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, με πρωθυπουργό τον Τζουζέπε Κόντε, ενώ αντιπρόεδροι της κυβέρνησης θα αναλάβουν οι επικεφαλής της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων, Ματτέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο, αλλά χωρίς να είναι υπουργός Οικονομίας το «κόκκινο πανί» για τους διεθνείς τοκογλύφους, Πάολο Σαβόνα. Συμπληρωματικά, το εθνικό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας», δεν έχει παρουσία στην κυβέρνηση.

Ας ελπίσουμε να μην είναι αυτό που φαίνεται (συμβιβασμός με τους διεθνείς τοκογλύφους, ή κοινώς κωλοτούμπα, α λα Τσίπρα και Καμμένου) και να μην απογοητευθεί ο ιταλικός λαός από την νέα κυβέρνηση, όπως απογοητεύτηκε κι ο ελληνικός!

Σε κάθε περίπτωση βεβαίως, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως άλλο πράγμα είναι οι πατριώτες (που έχουν καλές προθέσεις αλλά κάποιες φορές τα χαλάνε στην πορεία με ανεπίτρεπτους συμβιβασμούς…) κι άλλο οι εθνικιστές!