ΕΛΑΜ: ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΛΑΟ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΔΟ

Σε συνέντευξή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι επιδιώκει οι διαπραγματεύσεις να έχουν κατάληξη ένα βιώσιμο, λειτουργικό κράτος και όχι ένα κράτος του οποίου η βιωσιμότητα θα ήταν από την αρχή αμφίβολη και πιθανότατα βραχύβια.

Ως εκ τούτου διερωτόμαστε, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), γιατί επιδιώκει λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, που εκ των πραγμάτων είναι «λύση» μη λειτουργική, μη βιώσιμη και μη εφαρμόσιμη;

Δεν μπορούμε όμως να αφήσουμε ασχολίαστη και την δήλωση του, καθώς στην προσπάθεια του να γίνει πιο πιστικός, είπε ότι «δεν πρόκειται να φέρει σε δημοψήφισμα κάποια συμφωνία που δεν θα νιώθει ότι μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον λαό».

Να θυμίσουμε ότι μια τέτοια συμφωνία ήταν και το Σχέδιο Ανάν που με τόσο σθένος υπερασπίστηκε, φθάνοντας στο έσχατο σημείο να καταγγείλει διεθνώς την Κυπριακή Δημοκρατία, χωρίς να σεβαστεί την ετυμηγορία του λαού.

Κλείνοντας, καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς και ΟΛΕΣ τις πολιτικές δυνάμεις να σεβαστούν τον λαό και να αποκηρύξουν την λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)