«ΛΑΓΟΣ» ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΩΝ! ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ

Ως γνωστόν, από την εποχή που ήτανε πρωθυπουργός της Ελλάδος ο Σαμαράς, ο Ερντογάν Πασάς έθεσε σε μια απ’ τις συναντήσεις τους το θέμα του ενεργειακού πλούτου στο Αιγαίο, ως εξής: «Καζάν-καζάν», δηλαδή «μισά-μισά».

Κι έρχεται τώρα αρχηγός «ελληνικού» κόμματος και πρώην υπουργός, να υποστηρίξει ακριβώς το ίδιο, βάζοντας όμως κι άλλους από την ευρύτερη γειτονιά μας στο «μεγάλο κόλπο»! Πρόκειται για τον… κολοβόγιαννη (με ένα «ν») Βαρουφάκη, ο οποίος σε άρθρο του στην φυλλάδα των Ιών (που αλλού;) προτείνει τα κάτωθι:

«Όταν τη δεκαετία του 1970 ανακαλύφθηκαν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα, μεταξύ Σκοτίας και Νορβηγίας, οι δύο χώρες δεν κατέφυγαν στη Χάγη, ούτε και επιδόθηκαν σε τραμπουκισμούς για το πώς θα μοιράσουν τον νέο πλούτο μεταξύ τους. Με συνοπτικές διαδικασίες συμφώνησαν να τα μοιράσουν 50-50. Θα πουν κάποιοι (σωστά) ότι ήταν πολιτισμένες χώρες και γι’ αυτό έλυσαν το ζήτημα με πολιτισμένο τρόπο.

Θα πουν (σωστά) ότι τα καθεστώτα της Τουρκίας την καθιστούν επιθετική, αναξιόπιστη, προβληματική γειτόνισσα. Μα αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που είναι ανόητο και επικίνδυνο να αφήνουμε την Τουρκία έξω από τη συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων συμμαχώντας μόνο με το Ισραήλ σε μια περιοχή όπου οι εντάσεις αυξάνονται επικίνδυνα και που τα μόνα άλλα κράτη τα οποία παραμένουν εν λειτουργία και διατηρούν τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν στην περιοχή (ιδίως μετά την κατάρρευση της πάλαι ποτέ υπολογίσιμης Αιγύπτου) είναι το Ιράν και η Τουρκία.

Η προφανής λύση που θα προτείνει το ΜέΡΑ25 στο εκλογικό μας πρόγραμμα εντός του Ιουνίου, και η οποία θα προήγαγε τα γενικότερα συμφέροντά μας (ειρήνη και εκμετάλλευση πόρων), είναι η πρόταση δημιουργίας ενός ευρύτερου συνεταιρισμού Ελλάδας, Κύπρου, Τουρκίας, Λιβάνου, Ισραήλ, Αιγύπτου και Παλαιστινιακής Αρχής.

Άραγε, μόνος του το σκέφτηκε ο… φωστήρας, ή μήπως είναι «λαγός» των Τσιπροκαμμένων (με τους οποίους υποτίθεται πως είναι… τσακωμένος), για να φέρει κάποιος φαινομενικά ανεύθυνος το όλο θέμα στην δημοσιότητα και ν’ αρχίσουν να τοποθετούνται επ’ αυτού πολλοί και διάφοροι, αναφέροντας τα υπέρ και τα κατά, για να καταλήξουν στο τέλος οι Τσιπροκαμμένοι να τα… ζυγίσουν, να αποφανθούν πως τα υπέρ είναι περισσότερα και να προχωρήσουν στην νέα προδοσία;

Η δεύτερη εκδοχή είναι η επικρατέστερη!