Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ… 20% ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ «ΣΟΥΗΔΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ»!

Απρόσμενα κακά μαντάτα για τους κάθε λογής… πολυπολιτισμικούς έρχονται από την Σουηδία. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τα τρία μεγαλύτερα κόμματα της χώρας δίνουν μάχη στήθος με στήθος, τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές, με το πατριωτικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών να φτάνει το ποσοστό ρεκόρ του 20% στην πρόθεση ψήφου.

Το κόμμα αυτό κέρδισε για πρώτη φορά έδρες στο κοινοβούλιο το 2010, ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 2014 ενδυναμώθηκε ακόμα περισσότερο, παίρνοντας το 13% των ψήφων.
Η βασική αιτία της νέας ανόδου της εκλογικής δύναμης των Σουηδών πατριωτών είναι η  αύξηση του αριθμού των «προσφύγων» στην χώρα, που εντείνει τις ανησυχίες των Σουηδών ότι θα πληγεί το κοινωνικό κράτος της χώρας και ότι θα αυξηθεί η εγκληματικότητα.

Εν όψει των εκλογών, έχουν διαμορφωθεί δύο συνασπισμοί κομμάτων, ένας της κεντροδεξιάς κι ένας της κεντροαριστεράς, ωστόσο κανένας από τους δύο συνασπισμούς δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση πλειοψηφίας χωρίς τους Σουηδούς Δημοκράτες, που δεν τους θέλουν ούτε οι μεν ούτε οι δε!