ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΟ ΝΕΟ… ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;

Γράφει ο Αντίοχος

Δεν πρόλαβε καλά-καλά η Κομισιόν να ανακοινώσει τις λεπτομέρειες του… μεταμνημονιακού Μνημονίου που αποδέχτηκαν οι Τσιπροκαμμένοι, και η νουδούλα άρχισε την κριτική και τις… γκρίνιες. Κάτι που σημαίνει πως αυτή τη φορά δεν πρόκειται να «βάλει πλάτη» για να περάσει από τη βουλή – όπως έκανε με το 3ο Μνημόνιο.
Έτσι, σε σχετική ανακοίνωσή της, τονίζει ότι «οι δεσμεύσεις της χώρας παραμένουν βαριές για τα επόμενα χρόνια και η εποπτεία αυξημένη και αυστηρή», σημειώνοντας ωστόσο πως αυτό συνέβη «με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης».

Και εν συνεχεία, ασκεί κριτική στα επιμέρους σημεία του νέου… μεταμνημονιακού Μνημονίου, ήτοι για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, την διατήρηση του ΕΝΦΙΑ στα σημερινά επίπεδα, την επιβολή της κατάργησης του μειωμένου Φ.Π.Α. και στα υπόλοιπα νησιά, της διαδικασίας κατάργησης του ΕΚΑΣ, της αναβολής των ρυθμίσεων για το χρέος, τις μεγάλες μειώσεις των συντάξεων και του αφορολόγητου και άλλα.

Λόγια, λόγια, λόγια, αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση κι από ουσία μηδέν! Κι όμως, αν θέλει πραγματικά η νουδούλα να ακυρώσει το… μεταμνημονιακό Μνημόνιο, έχει τον τρόπο να το καταφέρει!

Βλέπετε, το συγκεκριμένο Μνημόνιο έχει χρονικό ορίζοντα υλοποίησης μέχρι και το 2021, ενώ η κυβερνητική τετραετία λήγει επισήμως τον Σεπτέμβριο του 2019. Άρα, η υλοποίηση των μέτρων του… μεταμνημονιακού Μνημονίου πέφτει και στην επόμενη κυβέρνηση της χώρας, που κατά τα φαινόμενα θα είναι η νουδούλα. Μπορεί, λοιπόν, ο Κούλης να βγει και να πει όμορφα κι ωραία, πως ως επόμενη κυβέρνηση του τόπου ΔΕΝ δεσμεύεται για την υλοποίηση του Μνημονίου! Οπότε, οι «δανειστές» είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένοι να το αποσύρουν και να φτιάξουν ένα άλλο, «φιλολαϊκό», προκειμένου να συμφωνήσει μ’ αυτό και η νουδούλα!

Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να κάνει κάτι τέτοιο ο Κούλης; Όσες ακριβώς υπάρχουν ν’ αρχίσει να βγαίνει ο ήλιος από τη… Δύση! Βλέπετε, Τσίπρας και Κούλης (καθώς και η υπόλοιπη κομπανία του «συνταγματικού» τόξου), έχουν κοινά αφεντικά. Τους διεθνείς τοκογλύφους που πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού με τα Μνημόνια! Ακόμα και με τα… μεταμνημονιακά!