ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2018

Χθες διεξήχθησαν οι φοιτητικές εκλογές σε όλα τα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι της χώρας. Η Χρυσή Αυγή δεν εκπροσωπείται από καμία φοιτητική παράταξη, ενώ  έχει επανειλημμένως εκφράσει την διαφωνία της για την ύπαρξη των κομματικών παρατάξεων εντός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τα οποία λειτουργούν ως φυτώρια κομματικών στελεχών.

Όπως φαίνεται και από το τεράστιο ποσοστό της αποχής, που την ανέδειξε νικήτρια των εκλογών, την ίδια άποψη έχει και η μεγαλύτερη μερίδα των φοιτητών που συνειδητά έχει γυρίσει την πλάτη στις κομματικές παρατάξεις, οι οποίες λυμαίνονται τον χώρο της Εκπαίδευσης.

Με επεισόδια, τραμπουκισμούς, διπλές κάλπες, καταγγελίες για νοθείες, αλλά και για πρώτη φορά, ένα ολόκληρο πανεπιστήμιο να απέχει από την εκλογική διαδικασία, το πολιτικό σύστημα απέδειξε για ακόμη μία φορά την «δημοκρατική» του ταυτότητα.

Έπειτα από ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων προκύπτουν τα εξής: Μετά την αποχή, τα μεγαλύτερα ποσοστά σημείωσε η παράταξη «Δωρεάν Αλκοολούχα Ποτά – Νταμπλ Δόση Φρέντο Καπουτσίνο», αποτυπώνοντας την ιδιαίτερη προτίμηση των φοιτητών και των σπουδαστών στη Μύκονο και την Αράχωβα. Ακολούθησε η παράταξη «Πάμε Κούβα Σύντροφε», γεγονός που φανερώνει την προτίμηση μερικών σε πιο εξωτικούς προορισμούς. Τρίτη αναδείχθηκε η «Ένωση Αχαΐρευτων Αποτυχημένων Κομμουνιστών», μία θέση που φανερώνει ξεκάθαρα την απέχθειά τους στα ταξίδια και στην όποια μετακίνηση, καθώς βαρέθηκαν να πάνε και μέχρι τη σχολή για να ψηφίσουν.

Σημειώνοντας πτώση σε σχέση με πέρυσι, εκτός τριάδας βρέθηκε η παράταξη «Πολιτικών Απατεώνων Σκανδάλων Πλυντήριο». Η μείωση των ποσοστών της οφείλεται κυρίως στην δυσανασχέτηση των παιδιών των πρασινοφρουρών για το Κίνημα Αλλαγής, ξεκαθαρίζοντας πως θέλουν πίσω το παλιό καλό ΠΑΣΟΚ. Η ταυτότητα του Πασοκτζή «πιάνει» για τον διορισμό! Ποιος ξέρει στις μέρες μας ποιο είναι αυτό το Κίνημα Αλλαγής;  Αξίζει να σημειωθεί ότι η φοιτητική παράταξη που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ, Μπάφου Πούρων Ληστειών Ομοφυλοφιλίας Καταλήψεων Οργάνωση, έλαβε το μικρότερο ποσοστό όλων, διότι δεν κατάφεραν όλοι οι υποστηρικτές της να προσέλθουν στον τόπο διεξαγωγής των εκλογών, εξαιτίας της κακής ποιότητας κάνναβης που κάπνιζαν το προηγούμενο βράδυ…

http://antepithesi.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=2865:foititikes-ekloges-2018&Itemid=288