ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ! ΠΟΤΕ; ΜΑ ΣΤΙΣ 19 ΜΑΪΟΥ ΦΥΣΙΚΑ!

Την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, επέλεξε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης να διοργανώσει στην Κομοτηνή συνέδριο γνωριμίας των Τούρκων μέσα από τη λογοτεχνία τους! 

Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας για μία εκδήλωση αφιερωμένη στους Τούρκους και τη λογοτεχνική κουλτούρα της γείτονος είναι τουλάχιστον ακατανόητη, δεδομένης της σημασίας της για τον Ποντιακό Ελληνισμό, καθώς τότε τιμάται η μνήμη των 353.000 θυμάτων των Νεοτούρκων. 

Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία… ερεθίζει τους διάφορους ανθέλληνες ανά την Ελλάδα ώστε να διοργανώνουν διάφορα… Από σεμινάρια λογοτεχνίας των μογγόλων μέχρι gay παρελάσεις (Θεσσαλονίκη).
Ό,τι και να πούμε είναι περιττό. Μονάχα η Χρυσή Αυγή ΔΕΝ ξεχνά και τιμά τα 353.000 θύματα μιας πραγματικής ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ. Αυτής των Ποντίων αδελφών μας.

Κ.Π.

Για το θέμα κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στην βουλή ο συναγωνιστής Χρήστος Παππάς.

Σχετικά με την διοργάνωση συνεδρίου για την τουρκική λογοτεχνία

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την διοργάνωση συνεδρίου για την τουρκική λογοτεχνία»   

Σύμφωνα με σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο «….Το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών (Δ.Π.Θ.) και το  Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Κύπρου) συνδιοργανώνουν συνέδριο με θέμα: «Γνωριμία με τον γείτονα μέσα από τη λογοτεχνία: Η τουρκική λογοτεχνία στην Ελλάδα και την Κύπρο» στην Κομοτηνή στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών  (Κτίριο Β’ της Παλαιάς Νομικής) στις 18 και 19 Μαΐου 2018….»

Μια διοργάνωση που προκαλεί εύλογους προβληματισμούς και ερωτηματικά, σε μία περίοδο κρίσιμη για τα Εθνικά μας Θέματα, με την τουρκική προκλητικότητα και αδιαλλαξία να αυξάνεται κατακόρυφα, με συνεχείς προκλήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο και με τους δύο στρατιωτικούς μας να παραμένουν ακόμα δέσμιοι των τούρκων. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί και η επιλογή του διημέρου για το ως άνω συνέδριο, που συμπίπτει με την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Με ποιο σκεπτικό αποφασίστηκε η διοργάνωση του συγκεκριμένου συνεδρίου;

Για ποιους λόγους επελέγη να διεξαχθεί ένα συνέδριο με τέτοια θεματολογία την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων και ειδικότερα στην περιοχή της Κομοτηνής;

Αθήνα, 15/5/2018

Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ