Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΝΕΙ ΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ  Ή… ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΙΣΑ ΤΟΥ;

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ για την προδοσία του ονόματος της Μακεδονίας μας, ο Κούλης που το έπαιζε… σκληρός, άρχισε να τα γυρίζει!

Έτσι, όπως προκύπτει από δήλωσή του πριν την Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Σόφια, ο λεγάμενος αφήνει πίσω τη θέση «καμία λύση σε αυτή τη συγκυρία» και το «όχι Μακεδονία», στο όνομα των Σκοπίων και ρίχνει το βάρος στην… συνταγματική αναθεώρηση, αποδεχόμενος πεντακάθαρα την σύνθετη ονομασία με εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας. Δείτε τις δηλώσεις του: «Η επίλυση του προβλήματος του ονόματος πρέπει να είναι συνολική, αλλά και ενιαία. Η οποία έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση, όχι μόνο το erga omnes, αλλά και τη συνταγματική αλλαγή στη γειτονική χώρα. Και αυτή η συνταγματική αλλαγή είναι μια προϋπόθεση για την επίλυση, από την οποία η χώρα μας δεν μπορεί να κάνει πίσω ούτε ένα χιλιοστό».

Κάνει στροφή ο Κούλης ή… έρχεται στα ίσα του; Προφανώς ισχύει το δεύτερο, καθώς οι πρόσφατοι λεονταρισμοί ήταν προφανές αποτέλεσμα της λαϊκής πίεσης, δια των συλλαλητηρίων. Ενώ, η «εθνική γραμμή» της νουδούλας στο ζήτημα του ονόματος ήταν πάντα αντεθνική: σύνθετη ονομασία, με «Μακεδονία», για όλες τις χρήσεις!

Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνετε;