ΆΝΩ ΛΙΟΣΙΑ ΠΑΣ; ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ!

Γράφει ο Μάκης Τριανταφυλλίδης 

Διαβάζω τα πρωτοσέλιδα σήμερα που αναφέρονται στην επίθεση των «ευπαθών» στην ΟΠΚΕ στα Άνω Λιόσια. Οι περισσότεροι που το διαβάζουν θα πιστέψουν πως πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Όχι λοιπόν δεν είναι. Και ειδικά όσοι κινούνται στις περιοχές γύρω από τα Άνω Λιόσια θα καταλάβουν πως τα τελευταία δύο χρόνια ειδικά έχουν μετατραπεί σε κανονικότατη εμπόλεμη ζώνη.

Χονδρεμπόριο και λιανεμπόριο ναρκωτικών, πόλεμος ανάμεσα σε Πακιστανούς, Ρώσους και «ευπαθείς» για τον έλεγχο της διανομής ναρκωτικών ανά περιοχή και φυσικά δεν είναι μόνο τα ναρκωτικά. Είναι τα κλεμμένα τιμαλφή και αυτοκίνητα, τα ανακυκλώσιμα είδη, τα τσιγάρα και το σκλαβοπάζαρο.

Πλέον δεν μιλάμε για τον γραφικό «ρομά» τύπου «Ταμτάκος» αλλά για μια νέα γενιά, σκληρή, βίαιη και άρτια οπλισμένη, κυκλοφορούν έχοντας επάνω τους πιστόλια έως και πανάκριβα σύγχρονα πολυβόλα. 

Έχουν δομή, ιεραρχία και φυσικά πολύ χρήμα. Δεν είναι άλλωστε ξένη εικόνα το να δεις υπεραυτοκίνητα ή πανάκριβα τζιπ να κατευθύνονται μέσα σε καταυλισμούς στη νέα ζωή ή στα Λιόσια.

Απέναντι τους η ελληνική αστυνομία που λειτουργεί στην περιοχή. Ομάδες της ΟΠΚΕ, της Δίας και της αμέσου δράσεως. Παιδιά τα οποία έχουν την βασική εκπαίδευση, εξοπλισμούς που αγοράζουν οι ίδιοι με τον ήδη πενιχρό μισθό τους και όπλα και οχήματα κατά πολύ υποδεέστερα των εγκληματιών.

Η ελληνική αστυνομία έχει μείνει στη δεκαετία του ενενήντα και δεν είναι προετοιμασμένη για έγκλημα με τόσο βαρύ οπλισμό. Ουσιαστικά δηλαδή αυτά τα παιδιά πάνε σε μια άνιση εξ αρχής μάχη με μοναδικό τους όπλο τον όρκο που έδωσαν να προστατεύσουν τον Έλληνα πολίτη από κάθε κίνδυνο. 

Σε μια απλή περιπολία ρουτίνας από ένα αυτοκίνητο της αμέσου δράσεως κοντά στο άβατο της νέας ζωής μια απλή βλάβη ή ένα ξεφούσκωτο ελαστικό στο όχημα μπορεί να κοστίσει ακόμη και τη ζωή του πληρώματος μιας και μόλις εντοπιστούν από τους αγαπημένους ευπαθείς της κυβέρνησης θα πυροβοληθούν ή θα δεχτούν πετροπόλεμο και κατά πρόσωπο επίθεση ακόμη και μέρα μεσημέρι.

Το γελοίο και τραγικό της υπόθεσης είναι το γεγονός του ότι εκπρόσωπος της κυβέρνησης προ ολίγων ημερών δήλωσε πως «δεν είμαστε και Φαρ Ουέστ».

Όχι κύριε φυσικά και δεν είμαστε. Δεν υπάρχει καμία ομοιότητα. Στο Φαρ Ουέστ ήταν αγγελούδια ενώ στην περίπτωση μας οι αγαπημένοι σας επιδοτούμενοι ευπαθείς, έχουν επιδοθεί σε διαγωνισμό δολοφονιών και πλιάτσικου σκοτώνοντας παιδάκια που πάνε στο σχολείο, γιαγιάδες και παππούδες, και νέα παιδιά ρίχνοντας τα στον εφιάλτη των ναρκωτικών.

Ο Έλληνας που θα τολμήσει να μιλήσει κινδυνεύει είτε από την κυβέρνηση λόγω αντιρατσιστικού είτε από τους ίδιους τους «ευπαθείς».

Αυτή είναι η εικόνα από τα Άνω Λιόσια και σε όποιον αρέσει. Αν δεν σας αρέσει να προτείνω να τους μαζέψετε όλους και να τους μεταφέρετε στην Εκάλη, το Ψυχικό και τη Νέα Ερυθραία έτσι για να ζήσετε και σεις λίγο το σασπένς της υπόθεσης.

Αυτή είναι η Ελλάδα που οραματίστηκε η αριστερά και η πρόοδος. Ένα μεταποκαλυπτικό τοπίο καμένης γης και ανθρώπινου πόνου και φόβου. Δεν θα σταματήσουν αν δεν πέσει και ο τελευταίος από εμάς.

Και όπως είπε ο ποιητής: Σαν βγεις στον πηγαιμό για τα Λιόσια, να χεις μαζί σου αλεξίσφαιρο, ούζι, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, γάζες και πολλή τύχη……..