ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΦΟΝΙΑ ΣΟΥ

Γράφει ο Μάκης Τριανταφυλλίδης 

Λέσβιε πολίτη η κίνηση συνύπαρξη προειδοποιεί: όπως τόσα χρόνια έτσι και φέτος πρέπει να θυμηθείς ότι η Λέσβος αγαπά τον Τούρκο.

Τι κι αν έσφαξε, βίασε και έκαψε συμπατριώτες και προγόνους σου στο ίδιο σου το νησί και στα παράλια που βλέπεις απέναντι;

Τι κι αν ο ίδιος ο απλός τουρκικός λαός, συναινεί και δεν αντιστέκεται στη σημερινή εισβολή λαθρομεταναστών που προωθεί η Τουρκία στον τόπο σου και τον έχει καταστρέψει ολοσχερώς; Εσύ θα πρέπει να τον αγαπάς τον Τούρκο.

Να λες σφάξε με αγά μου να αγιάσω και όχι ζήτω η Ελλάς όπως κάποιοι συντοπίτες σου ξεδιάντροποι φασίστες στην έπαρση της σημαίας κάθε Κυριακή. Και όταν βλέπεις Τούρκο να χαμογελάς με το πιο φιλικό χαμόγελο και να σκύβεις λίγο όσο μπορείς……

Τα παραπάνω είναι μετάφραση του κειμένου για το κάλεσμα σε εκδηλώσεις δήθεν φιλίας με τους Τούρκους.

Λέσβιε, κοίτα τα φώτα απέναντι. Εκεί πιο μέσα δυο παλικάρια βρίσκονται σε ένα σκοτεινό κελί μετά από απαγωγή στον Έβρο, ξεχασμένα από την κυβέρνηση η οποία γέμισε εισβολείς το νησί σου και χρηματοδοτεί φιέστες φιλίας με οτιδήποτε σε σκοτώνει.

Όχι, δεν είναι φίλοι οι Τούρκοι. Ο φίλος δεν σκοτώνει, δεν απειλεί, δεν φυλακίζει και δεν εισβάλει στο χώρο του φίλου του.

Αντιστάσου πριν γίνεις φιλοξενούμενος στον τόπο σου, πριν σε διώξουν από αυτόν οι ίδιοι που διοργανώνουν γιορτές φιλίας. Πες όχι στον εξευτελισμό και το ξεπούλημα της πατρίδας. Είναι ιερή σου υποχρέωση ως Έλληνας και ως Ακρίτας.