ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Το Πεδίον του Άρεως μπορεί να έχει μετατραπεί σε παντοπωλείο ναρκωτικών και πορνείας, αλλά είναι υπόθεση μιας ώρας να εκκενωθεί και να σταματήσει αυτή η τρέλα. Αυτό, αν ο «λαθροδήμαρχος» Αθηνών είχε τον παραμικρό αυτοσεβασμό ως προς τον θεσμό που υποτίθεται υπηρετεί. Όμως δυστυχώς, τίποτα δεν θα γίνει για το ομορφότερο πάρκο της πόλης, γιατί κάποιους βολεύει αυτή η κατάσταση και κάποιοι άλλοι βγάζουν χαρτζιλίκι με το τι πουλιέται εκεί μέσα.
Όπως τίποτα δεν έχει γίνει δεκαετίες τώρα για ένα από τα χειρότερα καρκινώματα αυτής της ήδη ρημαγμένης χώρας, το παρεμπόριο.
Με «εμπορικά» να έχουν ανοίξει έξω απο τήν ΑΣΟΕΕ, γύρω απο τήν Ομόνοια, έξω από το Mall και λίγο πολύ, όπου γουστάρουν, είναι μέρος της ζωής μας. Όσο εμείς πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ, ανησυχούμε να πληρώσουμε το ρεύμα και το νερό στην ώρα τους, ή να ασφαλίσουμε το αμάξι μας για να βγούμε απο τό σπίτι, υπάρχει ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού που ζει χωρίς υποχρεώσεις. Έχετε κοιτάξει ποτέ τι δικαιολογητικά χρειάζεται κάποιος/α για να ανοίξει ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος; Αυτά για εμάς, τα κορόιδα. Για τους αλλοδαπούς δεν ισχύουν οι ίδιοι κανονισμοί.
Όσο εμείς ανησυχούμε για ένσημα και εκκαθαριστικά, αυτοί παίρνουν ότι θέλουν και δεν δίνουν λόγο και εισφορές σε κανέναν. Χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία, τα σχολεία και τις συγκοινωνίες μας όχι μόνο δωρεάν, αλλά όποιος/α τύχει να τους προσπεράσει, κοιτάει τις τσέπες μην του τσιμπήσουν τίποτα. Με απλά λόγια, ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους. Μπαίνουν στα σπίτια μας να κλέψουν και να σκοτώσουν, αλλά οι Αρχές δεν τους επιτρέπουν να κάνουν βόλτες στις γειτονιές μας, για να μην τους χαλάνε το παραμύθι. Το παραμύθι που μας λένε κάθε βράδυ για να μας νανουρίσουν τα διαπλεκόμενα τσοντοκάλανα.Το παραμύθι ότι ζούμε σε μια έννομη πολιτεία. 

Ίων

Πηγή:prwthentekatou.blogspot.gr