Ο MISTER TSIPRAS, ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΑΙ Η… ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΑΟ

Ε ρε γλέντια! Με τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Πεκίνου και μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ. Κίνας, σύντροφο Cai Qi, θα συναντηθεί σήμερα το μεσημέρι στις 1, ο mister Tsipras.

Βέβαια, δεν πρόκειται να μιλήσουν για την… σκέψη του Μάο, αλλά για μπίζνες, καθώς μόνο αυτές ενδιαφέρουν τους Κινέζους συντρόφους στην εποχή μας, αλλά –μιας και το’ φερε η κουβέντα- ο σύντροφος Τσίπρας έχει εξυμνήσει στο παρελθόν και τον κομμουνιστή αρχισφαγέα Μάο, εκτός απ’ όλους τους υπολοίπους (Στάλιν, Τσαουσέσκου, Χότζα, κ.λπ.)

Οι ύμνοι του προς τον… «Μεγάλο Τιμονιέρη», εκφράστηκαν με συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό ‘‘schooligans’’, τον Απρίλιο του 2008. Δείτε τους σχετικούς διαλόγους και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

«Τσίπρας: Η σκέψη πίσω από την πολιτιστική επανάσταση του Μάο είναι ότι πρέπει συνεχώς να αμφισβητούμε τις δομές και την νομενκλατούρα, ακόμα και όταν είμαστε μέσα στην «επαναστατική» διαδικασία. Αυτή είναι μια σημαντική σκέψη.

Schooligans: Μα αυτό είναι αστείο! Δηλαδή ο Μάο στη θεωρία ενθάρρυνε την αμφισβήτηση και στην πράξη επέβαλε τη λογοκρισία;

Τσίπρας: Είναι πολύ αντιφατικό, το ξέρω. Ο Μάο εκτιμούσε ότι αυτό που κάνει είναι ένα βήμα προς τη σοσιαλιστική κοινωνία. Και πίστευε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αλλά, ο σκοπός του, η πρόθεσή του ήταν καλή.

Schooligans: Απ’ αυτή την καλή πρόθεση πέθαναν 38 εκατομμύρια άνθρωποι! Περισσότεροι απ’ όσους σκότωσε και ο Χίτλερ!

Τσίπρας: Ε, τώρα, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον Χίτλερ με τον Μάο! Μπορεί τα κομμουνιστικά καθεστώτα να είχαν αυτό το τεράστιο έλλειμμα ελευθερίας, αλλά τουλάχιστον είχαν στο κέντρο της σκέψης τους τον άνθρωπο.

Schooligans: Αυτό λίγο ενδιαφέρει τον άνθρωπο που πεθαίνει…

Τσίπρας: Όχι, δεν είναι έτσι. Και τέλος πάντων δεν είχαν ούτε κρεματόρια ούτε φούρνους με Εβραίους…

Schooligans: Νεκρούς, πάντως, είχαν περισσότερους!

Τσίπρας: Καταρχάς, αυτοί οι αριθμοί αμφισβητούνται. Μένει να αποδειχτούν ιστορικά και τότε να το ξανασυζητήσουμε».

 

Τοιούτοι κυβερνούν την Ελλάδα μας!