ΕΚΘΕΣΗ ΟΟΣΑ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ: ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ «ΚΑΘΑΡΗΣ ΕΞΟΔΟΥ»!

Γράφει ο Ευάγγελος Καρακώστας, βουλευτής Βοιωτίας

Μπορεί η κόκκινη Χούντα και ο εγχώριος μνημονιακός μηχανισμός διαμόρφωσης της κοινής γνώμης να προπαγανδίζουν με βομβαρδιστικό ρυθμό την πολυδιαφημισμένη έξοδο από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 επιχειρώντας να καλλιεργήσουν την ψευδαίσθηση της… απελευθέρωσης της χώρας, τα μαντάτα εντούτοις που έρχονται από το εξωτερικό κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα δημοσιοποιήθηκαν στην έκθεση του οργανισμού για την Ελλάδα το 2018, προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 2% έναντι ποσοστού 2,3% το οποίο υπολόγιζε η κυβέρνηση. Τούτο όμως το στοιχείο έχει μικρή σημασία μπροστά στις διαπιστώσεις του ΟΟΣΑ και κυρίως μπρος στο δέος των παραινέσεων του οργανισμού αναφορικά με την αναγκαιότητα της συνέχισης της σκληρής οικονομικής πολιτικής και μετά το θέρος του 2018.

Ως είθισται, ο ΟΟΣΑ εκθειάζει την μνημονιακή Χούντα Τσίπρα-Καμμένου για την προσήλωσή της στην εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχει λάβει έναντι των δανειστών, χαρακτηρίζοντας τις οικονομικές εξελίξεις «θετικές». Παρά ταύτα όμως, η έκθεση αποτυπώνει μια πραγματικότητα την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε τρόπο να κρύψει από το χαλί: σε υψηλό επίπεδο παραμένουν η φτώχεια, η ανισότητα και η ανεργία, ενώ στον αντίποδα οι επενδύσεις κινούνται στα ρηχά, με την παραγωγικότητα διαρκώς να μειώνεται.

Ο ΟΟΣΑ συγχαίρει την κυβέρνηση της αριστεράς για την βελτίωση της κρατικής αποδοτικότητας στον τομέα της είσπραξης φόρων, ένας έπαινος για τον οποίο οι αυτοδιαφημιζόμενοι εδώ και δεκαετίες ως «κοινωνικοί αγωνιστές» δεν θα πρέπει να αισθάνονται και πολύ υπερήφανοι! Οι «θετικές προσπάθειες» όμως, πρέπει να συνεχιστούν με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο, συμβουλεύει την κυβέρνηση (αλλά και τους επίδοξους μνηστήρες της εξουσίας) ο οργανισμός.

«Η αντιμετώπιση των προκλήσεων θα εξαρτηθεί κυρίως από τη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας και την ενίσχυση της ιδιοκτησίας των μεταρρυθμίσεων», επισημαίνει επιτακτικά ο ΟΟΣΑ. Η Ελλάδα θα πρέπει να εξακολουθήσει να βρίσκεται υπό τη στενή έως ασφυκτική εποπτεία τόσο των δανειστών όσο και των αγορών για τις επόμενες δεκαετίες, υλοποιώντας απαρέγκλιτα όχι μόνο τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει μέχρι σήμερα αναλάβει αλλά και ένα πακέτο πρόσθετων μεταρρυθμίσεων οι οποίες κρίνονται αναγκαίες και απαραίτητες προς την κατεύθυνση της απομείωσης του χρέους.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο των πρόσθετων, διορθωτικών κινήσεων ο ΟΟΣΑ προτρέπει την κυβέρνηση της αριστεράς να προβεί μεταξύ άλλων σε νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, νέα αύξηση φόρων καθώς και περικοπές επιδομάτων με παράλληλη κατάργηση απαλλαγών στον ΦΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΟΟΣΑ προτείνει την αύξηση της πραγματικής ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 4 έτη έως το 2030, κατάργηση φοροαπαλλαγών σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις καθώς και στον ΦΠΑ. Με τα προαναφερθέντα μέτρα, εκτιμά ο οργανισμός πως θα επιτευχθεί επιτάχυνση του ΑΕΠ κατά 100 δισεκατομμύρια ευρώ ως το 2030.

Στο δια ταύτα, καθίσταται σαφές ότι η περίφημη «έξοδος» την οποία επικαλείται το σύνολο του μνημονιακού τόξου (κυρίως η κυβέρνηση των αθλίων που επιχαίρει για το δήθεν επίτευγμά της) δεν είναι παρά η είσοδος σε μια νέα σκοτεινή περίοδο πολιτικής και οικονομικής κατοχής, σκοπίμως και τεχνηέντως περιτυλιγμένη με τον μανδύα μιας ψευδεπίγραφης ελευθερίας ούτως ώστε να εξαπατηθεί ο Ελληνικός Λαός με την ψευδαίσθηση πως οι πολυετείς του θυσίες πιάνουν πλέον τόπο.

Για το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών δεν υπάρχουν αυταπάτες, ούτε και θα συμμετάσχει στο κίβδηλο πανηγυρικό κλίμα κοροϊδίας των Ελλήνων. Αντίθετα, θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο πλευρό του σκληρά δοκιμαζόμενου Λαού και έναντι οιουδήποτε τιμήματος για να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω!