ΠΡΟΣΟΧΗ! ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΚΥΛΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ. ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΘΕΜΑ Ο Ι.ΛΑΓΟΣ.

Μια περίεργη είδηση είδε το φως της δημοσιότητας καθώς ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μιλτιάδης αποκάλυψε στην εφημερίδα ¨ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΝΕΑ¨, ότι ¨φιλοζωικές¨ οργανώσεις απειλούν ιδιοκτήτες σκύλων με εξοντωτικά πρόστιμα με σκοπό να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό όπου μια οικογένεια που διαμένει στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης βρήκε έναν αδέσποτο σκύλο και θέλησε να τον υιοθετήσει. Ο κτηνίατρος στον οποίο κατέφυγαν τους εξήγησε ότι θα πρέπει να τον δηλώσουν στην αστυνομία σε περίπτωση που αυτός έχει ιδιοκτήτη, όπως και έγινε. Στην συνέχεια η οικογένεια τον μετέφερε στην πυλωτή της οικίας τους προκειμένου να φιλοξενηθεί προσωρινά. Ανήμερα των Χριστουγέννων μετά από αιφνίδια ασθένεια του τέκνου της οικογένειας αυτό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σε αυτό το διάστημα της αναγκαστικής απουσίας της οικογένειας, μια γυναίκα που τους συστήθηκε ως μέλος «φιλοζωικής οργάνωσης» φωτογράφισε τον δεμένο σκύλο και έκανε καταγγελία για…κακοποίηση ζώου. Όταν οι άνθρωποι βγήκαν από το νοσοκομείο έπρεπε να αποδείξουν ότι δεν ήταν… δήμιοι των ζώων.

Οι αστυνομικοί που ήξεραν την υπόθεση επιβεβαίωσαν τα όσα έλεγε η οικογένεια. Η καταγγέλλουσα κυρία όμως δεν δίστασε να απειλήσει τηλεφωνικά την οικογένεια λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η κακοποίηση επισύρει πρόστιμο 30000 ευρώ. Δώσε μας 2000 ευρώ για να αποσύρουμε την καταγγελία», ήταν η τηλεφωνική απειλή της επικουρούμενη από έναν άντρα που σύστησε σαν δικηγόρο.

Παρόμοιες καταγγελίες έχουν συμβεί και σε άλλα μέρη της Β. Ελλάδας σύμφωνα με το δημοσίευμα. Φαίνεται πως κάποιες «φιλοζωικές οργανώσεις» έχουν στήσει φάμπρικα εκβιάζοντας ευσυνείδητους φιλόζωους πολίτες προκειμένου να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Ερώτηση σχετικά με το θέμα κατέθεσε ο βουλευτής Β΄Πειραιώς του Λαϊκού συνδέσμου Χρυσή Αυγή Ιωάννης Λαγός.