ΟΥΓΓΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ: «ΠΟΙΟΣ  ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΕΣΑΣ; ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΉΡΥΓΜΑ»

Η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέσω μιας έκθεσης που δημοσίευσε επιτέθηκε στην Ουγγαρία στις «μη ευρωπαϊκές» αξίες της.

Αυτό προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Υπουργού Εξωτερικών της Ουγγαρίας   εναντίον της…αριστερόστροφης συντάκτριας της εν λόγο έκθεσης Judith Sargentini.

«Η ολλανδή φιλελεύθερη εκπρόσωπος είπε ότι εκπροσωπούμε μόνο προσωρινά τον ουγγρικό λαό. Θα ήθελα να επισημάνω ότι μόλις κερδίσαμε την τρίτη συνεχόμενη θητεία μας στις εκλογές, εξασφαλίζοντας την ΥΠΕΡΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του κοινοβουλίου. Σχεδόν τα 2/3 αυτού».

Και συμπλήρωσε: «Μας ρωτάτε πώς εκπροσωπούμε τον ουγγρικό λαό και τι είδους εξουσιοδότηση έχουμε. Θα μπορούσα επίσης να σας ρωτήσω ποιο ποσοστό των ευρωπαίων πολιτών σας ψήφισε, πώς τολμάτε να κάνετε κήρυγμα στον ουγγρικό λαό στο όνομα της Ευρώπης «.

Έτσι συμπεριφέρονται οι υπουργοί εξωτερικών όσων λαών είναι αποφασισμένα να υπερασπίσουν την κουλτούρα, τα ήθη τα έθιμα αλλά και αυτήν ακόμα την ίδια την επιβίωσή τους.

Το έλλειμα δημοκρατικότητας είναι πλέον ολοφάνερο στο Ευρωκοινοβούλιο καθώς μια ευρωβουλευτής που απέσπασε μερικες χιλιαδες ψήφους (στην καλύτερη περίπτωση) είναι σε θέση να εγκαλεί μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, η οποία εξασφάλισε εκατομμύρια ψήφους και κέρδισε υπερπλειοψηφία στο εθνικό της κοινοβούλιο.

Πηγή: voiceofeurope