ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΞΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ… 2.900 «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΜΠΟΥΚΑΡΙΣΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ «ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ! ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ;

Η απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στα hotspots των νησιών, αλλά και το γεγονός ότι όσοι μπουκάρουν στην χώρα των «ανοιχτών συνόρων» από τα χερσαία σύνορα δεν υπάγονται στην συμφωνία Τουρκιάς – Ε.Ε. (άρα δεν υπάρχει καμμιά περίπτωση να επιστραφούν στην Τουρκιά…), έχουν οδηγήσει πολλά «προσφυγάκια» να καταφεύγουν σ’ αυτό το… μονοπάτι.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία του ΟΗΕ μόνο τον Απρίλιο πέρασαν τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα 2.900 «προσφυγάκια», αριθμός που αντιστοιχεί στο ήμισυ του συνολικού αριθμού αφίξεων στη χώρα μας το 2017.

Όπως δήλωσε δε ο δήμαρχος της Ορεστιάδας: «Τα πράγματα είναι στο όριο να ξεφύγουν τελείως από τον έλεγχο. Έρχονται περισσότεροι από αυτούς που μπορούμε να καταγράψουμε. Η κυβέρνηση έστειλε επιπλέον 120 αστυνομικούς αλλά αυτό είναι προσωρινό μέτρο και δεν αρκεί. Η Frontex πρέπει επίσης να παρέμβει».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού, η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά παλαιότερα hotspots αλλά και να επεκτείνει τη χωρητικότητα των ήδη υπαρχόντων.

Από την άλλη μεριά, ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ δήλωσε πως «είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Όλα είναι υπό έλεγχο», εννοώντας προφανώς ότι θα ανοίξουν και νέα hotspots. Ποια; Τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων που κατήργησε προ ολίγων μηνών ο Καμμένος!

(ΥΓ): Αλήθεια, στον Έβρο υπήρχε κάποιος φράχτης. Υπάρχει ακόμα ή τον γκρέμισαν εν κρυπτώ οι Τσιπροκαμμένοι;