ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ ΞΕΡΙΖΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ!

Δεν φτάνουν όλα τα δεινά που προκαλούν στην πατρίδα μας από τότε που κουβαλήθηκαν οι αλβανοί, δεν φτάνει η κάθε είδους και μορφής παραβατική συμπεριφορά από μέρους τους, τώρα έχουν βάλει στο μάτι και τα πολύτιμα θεραπευτικά βότανα της ευλογημένης ελληνικής γης, τα οποία λεηλατούν παρά τις συνεχείς συλλήψεις και τα μοσχοπουλούν στις ευρωπαϊκές χώρες.

 Άλλοι δυο λοιπόν συνελήφθησαν στην περιοχή Φούρκα της Κόνιτσας.

Οι δύο Αλβανοί ηλικίας 54 και 36 χρόνων είχαν περάσει παράνομα στην χώρα από αφύλακτο σημείο της μεθορίου και είχαν φτάσει σε μια δύσβατη και ορεινή περιοχή, όπου όλη τη νύχτα ξερίζωναν ποσότητες του αρωματικού και φαρμακευτικού φυτού “λουλούδι του Δαρβίνου”, που είναι περιζήτητο για τις διουρητικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και ηρεμιστικές ιδιότητές του και γι’ αυτό κοστολογείται με αρκετές χιλιάδες ευρώ το κιλό!

Όταν εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, είχαν ήδη συλλέξει 112 κιλά και 900 γραμμάρια του φυτού «δρακάκι», που η επιστημονική του ονομασία είναι primula veris. Τα φυτά κατασχέθηκαν και οι αλλοδαποί παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων για παράβαση του νόμου περί προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και παράνομη είσοδο στη χώρα. 

Να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι» εσωτερικού και εξωτερικού!

Κ.Π.