ΠΟΙΟΣ ΖΗΛΕΨΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ;

 

Αυτά τα λαμόγια, τα οποία δεν δίνουν ούτε στον Άγγελό τους νερό, κάτι επιδιώκουν με την απονομή τίτλου στη Μπουμπουλίνα. Οι απόστρατοι μπορούν να μας διαφωτίσουν περαιτέρω… θυμίζω πάντως ότι πρόσφατα έγινε και άλλη μια απονομή τιμητικού βαθμού.

Ο διευθύνων σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού STAR, στα στούντιο του οποίου γίνονται τα γυρίσματα της εκπομπής «Με Αρετή και Τόλμη» και όπου έγιναν σεμινάρια επικοινωνίας τόσο στους συντελεστές της εκπομπής όσο και στους εκπροσώπους Τύπου των Επιτελείων, προήχθη στον βαθμό του εφέδρου Ταξιάρχου.

Βάση του Νόμου 3388/2010, μετά από σύμφωνη γνώμη του ΣΑΓΕ και πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, δύναται να απονέμεται ιδιότητα Εφέδρου Αξιωματικού και βαθμός Ταξιάρχου ή Υποστρατήγου επί τιμή σε πρόσωπα υψηλού κύρους, Έλληνες πολίτες, άνδρες και γυναίκες, σε αναγνώριση υπηρεσιών τους προς τις Ένοπλες Δυνάμεις. (Κάτι παρόμοιο με τον θεσμό των Non-commissioned officers.)

Οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί μπορούν να φορέσουν την στολή και να είναι ισότιμοι υπηρεσιακά και οικονομικά με τους αξιωματικούς που έχουν αποφοιτήσει από τις παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αχ, ρε Στουρνάρα…

Μ.Γ.