ΣΤΗΒ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΧΟΥΝΤΑ… ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ!

«Τρίποντο» στην πολιτική ορθότητα έβαλε η παλιά δόξα του ελληνικού μπάσκετ και νυν προπονητής, Στηβ Γιατζόγλου.

Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Το βράδυ της Πέμπτης, ο Πανιώνιος ανακοίνωσε την πρόσληψη του Στιβ Γιατζόγλου στη θέση του προπονητή. Ως γνωστόν, στους συνδέσμους οπαδών του ιστορικού συλλόγου της Νέας Σμύρνης κυριαρχεί μια γκρούπα συριζοψεκασμένων αριστεριστών, οι οποίοι αντέδρασαν στην πρόσληψη, για πολιτικούς λόγους – επειδή ο γνωστός προπονητής είναι δεδηλωμένος πατριώτης κι έχει εκφραστεί πολλάκις υπέρ της Χρυσής Αυγής – γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του την μαρξιστική τρομοκρατία και την… πολιτική ορθότητα.

Τελικά, η διοίκηση του Πανιωνίου υπέκυψε στην θλιβερή μειοψηφία των μαρξιστών και ανακοίνωσε επισήμως την ματαίωση της συνεργασίας με τον Στιβ Γιατζόγλου.

Ο οποίος σήμερα μίλησε έξω από τα δόντια (όπως άλλωστε συνηθίζει…), για όλους και για όλα, στο SDNA, υπερασπιζόμενοςτις πατριωτικές πολιτικές του θέσεις.

Ιδού η αποστομωτική απάντησή του:

«Υποτίθεται ότι υπάρχει δημοκρατία και ελεύθερος λόγος σε αυτή την χώρα. Αυτό που γίνεται τις τελευταίες ώρες στον Πανιώνιο δείχνει το ακριβώς αντίθετο. Είναι δυνατόν τα πολιτικά φρονήματα κάποιου να καθορίζουν και την δουλειά του; Που γίνεται αυτό; Λες και ζούμε στο 1967 και στην Χούντα, που αν έλεγες πως είσαι κομμμουνιστής σε έστελναν στη Γιάρο. Έχουμε και τώρα αριστερή Χούντα δηλαδή; Δεν έχουμε ελευθερία στον λόγο μας; Πού ζούμε; Με κρίνουν για τα πολιτικά μου φρονήματα. Όχι για την δουλειά μου, όχι για την εμπειρία μου, ούτε γι’αυτό που είμαι. Είναι αδιανόητο να κανονίζει μία μικρή μερίδα ανθρώπων το τι θα συμβεί σε μία ομάδα. Εμένα μου έκαναν χάρη! Θα έβαζα το κεφάλι μου στην λαιμητόμο για την ομάδα τους, ήξερα ότι θα ήταν θαύμα να σωθούμε και παρόλα αυτά θα ερχόμουν για να την σώσω μέσα σε είκοσι μέρες.

Και αυτοί έκαναν τα δικά τους… Τι σημαίνει «δεν δεχόμαστε φασίστες στον Πανιώνιο»; Τι είναι αυτό; Είπαν ότι υποστηρίζω την Χρυσή Αυγή… Φυσικά και είμαι φασίστας! Ο αθλητισμός είναι φασισμός. Κάθε αθλητικός χώρος έχει φασισμό. Οι προπονητές δηλαδή τι είναι; Δημοκράτες; Υπάρχει κανένας αθλητής που ψηφίζει για να παίξει βασικός ή όχι; Κάθε προπονητής και κυρίως οι μεγάλοι, ο Ιωαννίδης, ο Ίβκοβιτς, ο Ομπράντοβιτς, δεν έχουν δημοκρατικές αρχές. Έτσι είναι, τι να κάνουμε; Δεν έχουμε δημοκρατία στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει ελευθερία λόγου και όλοι κοιτούν αυτά που δεν πρέπει. Εγώ ξέρω τι έχω δώσει στο μπάσκετ, δεν γίνεται να κρίνομαι για τα πολιτικά μου φρονήματα από μία μικρή ομάδα ανθρώπων. Και πες ότι ο Γιατζόγλου δεν έχει πρόβλημα, εξάλλου σου είπα ότι μου έκαναν χάρη… Για έναν άνθρωπο του μεροκάματου, που φοβάται να μιλήσει για τις απόψεις του δημόσια, τι σημαίνει αυτό; Θα μπορούσε να χάσει την δουλειά του δηλαδή αν πιστεύει κάτι διαφορετικό; Τι να πω…».

Εμείς τι άλλο να προσθέσουμε και τι να σχολιάσουμε; Τα είπε όλα ο Στήβ και τους… «τάπωσε»!