Ο «ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ» ΚΑΙ Η… ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΟΥ «ΛΙΠΟΤΑΚΤΗ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΣΥΝΑΔΙΝΟΥ

Γράφει ο Αντίοχος

Στο σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την δημιουργία ενός… «ΣΥΡΙΖΑ της δεξιάς», με «συνιστώσες» τα διάφορα κομματίδια και τις οργανώσεις που υπάρχουν –ή που θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον- στον καταχρηστικώς λεγόμενο «χώρο» (Καρατζαφέρη-Μπαλτάκου, Βελόπουλου, Κρανιδιώτη, Παπακώστα, κ.λπ.), για να βρει καταφύγιο και να διασωθεί πολιτικά ο υπ’ αριθμόν 1 εκλεκτός των Αμερικανοσιωνιστών, Καμμένος, αλλά και για να επανεκλεγεί εκβιαστικά πρόεδρος της δημοκρατίας τους ο Παυλόπουλος, αναφέρεται το συστημικό και πάντα καλά πληροφορημένο –εκ των έσω- «Βήμα». Και μάλιστα, σε δύο ξεχωριστά δημοσιεύματα, του «Βηματοδότη» και του Πρετεντέρη. Δείτε το «ζουμί» όσων γράφει ο «Βηματοδότης», υπό τον τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ της… Δεξιάς» – που επικεντρώνει στην πολιτική διάσωση Καμμένου:

«Ο κ. Καμμένος, λένε οι γνωρίζοντες, έχει καταλάβει ότι το φλερτ (που μετεξελίχθηκε σε γάμο) με τον ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει. Στην πραγματικότητα έχει τελειώσει εδώ και καιρό, πλην όμως το σώζει ακόμη η αγάπη Τσίπρα – Καμμένου προς την καρέκλα και την εξουσία. Συνεπώς ο υπουργός κοιτάζει τώρα να βρει άλλους συνεταίρους ή συνοδοιπόρους ώστε να διασωθεί εκλογικά. Έτσι ρίχνει τα δίχτυα του παντού και κυρίως στα δεξιά του κόμματος που τον ανέδειξε. Πίσω από όλη αυτή την προσπάθεια της δημιουργίας, όπως λέγεται, ενός… «ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς» δεν βρίσκεται άλλος από τον Τάκη Μπαλτάκο. Ο ίδιος λέει πως θέλει να ενώσει όλα τα κόμματα που βρίσκονται δεξιότερα της ΝΔ ώστε ενωμένα να έχουν ελπίδα να εκλεγούν…».

Δείτε και τα γραφόμενα του Πρετεντέρη, υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Σχέδιο έκτο κόμμα» – που επικεντρώνει στην επανεκλογή Παυλόπουλου:

«Με άλλα λόγια, οι 151 έδρες (και περισσότερες) είναι μάλλον απλό. Οι 180 δεν είναι. Για να τις μαζέψουν χρειάζεται ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να αθροίσουν πάνω από 46% των ψήφων με τις προϋποθέσεις που περιγράψαμε.

Εκεί πλέον στρέφεται το κυβερνητικό σχέδιο: πώς θα δυσκολέψουν την προεδρική εκλογή. Την οποία ο Κ. Μητσοτάκης θα φέρει προφανώς πιο μπροστά, μέσα στο β’ εξάμηνο 2019.

Στην αναζήτηση των 180 εδρών ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έχουν ένα ισχυρό χαρτί: τη «Βουλή πέντε κομμάτων» που φαίνεται να προμηνύουν οι δημοσκοπήσεις.

Και γι’ αυτό η κυβέρνηση (και επιχειρηματικοί κύκλοι που τη στηρίζουν) καλοβλέπουν τη δημιουργία ενός κόμματος από μια πανσπερμία δεξιών αποστράτων που δεν γουστάρουν τον Μητσοτάκη (Παπακώστα, Αντώναρος, Ψωμιάδης, Φαήλος Κρανιδιώτης, Βελόπουλος, Καρατζαφέρης κ.λπ.) και οι οποίοι θα μπορούσαν να συμπράξουν με τον Καμμένο και τα υπολείμματα των ΑΝΕΛ. Θα κόψουν ψήφους από τη ΝΔ; Όχι. Αλλά αν μπουν στη Βουλή, θα δυσκολέψουν τη συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας και θα υπηρετήσουν τη λογική της παρένθεσης. ‘Η θα επιβάλουν μια επανεκλογή Παυλόπουλου…».

Σημαντική λεπτομέρεια που απουσιάζει από τα παραπάνω άρθρα: Προφανώς, σ’ αυτόν τον «ΣΥΡΙΖΑ της δεξιάς» θα προσχωρήσει και η… «συνιστώσα» που σκοπεύει να ιδρύσει προσεχώς ο πρώην στρατηγός και νυν ευρωβουλευτής Ε. Συναδινός, ο οποίος προσφάτως λιποτάκτησε από την Χρυσή Αυγή!