ΔΕΚΑΔΕΣ ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΧΑΡΙΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ!

Άρθρο της Κορίνας Πενέση από την εφημερίδα «Εμπρός»

Αποφυλακιστείτε τώρα που γυρίζει!

Εκατοντάδες κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων «κατατρεγμένοι μετανάστες», «ευπαθείς» και άλλα «λουλούδια», καταδικασμένοι σε πολλά χρόνια κάθειρξης, αναμένεται να αποφυλακιστούν μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς θα κάνουν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων. 

Πρόκειται για τα μέλη 38 γεωργιανών και αλβανικών συμμοριών που εισέβαλαν σε σπίτια και λήστευαν, αφού πρώτα έδεναν χειροπόδαρα τους ενοίκους για να τους βασανίσουν, και 18 μεικτών ομάδων Ελλήνων (κυρίως ) και αλλοδαπών που με πρωτοφανή σκληρότητα πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά μέσα στα σπίτια τους ή τρύπωναν μέσα για να τα κλέψουν. Όλες οι υποθέσεις εξιχνιάστηκαν από την Αστυνομία από το 2010 μέχρι και το 2014. 
Το… timing δε της αποφυλάκισης των συγκεκριμένων ατόμων γίνεται σε μια περίοδο όπου η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο. Από εισβολές σε σπίτια, όπως η περίπτωση του 52χρονου επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Κηφισιά, μέχρι διαρρήξεις και ανατινάξεις ΑΤΜ.

Οι αστυνομικοί έχουν κουραστεί να συλλαμβάνουν ξανά και ξανά τους ίδιους σκληρούς κακοποιούς, οι οποίοι είτε αποφυλακίζονται χρησιμοποιώντας τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου, είτε παίρνουν άδειες και γίνονται καπνός. 

Αξίζει να τονιστεί ότι γίνονται συσκέψεις για το θέμα της αντιμετώπισης των ληστών που θα αποφυλακιστούν, καθώς τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι περισσότεροι μετά το διάλειμμα στη φυλακή επιστρέφουν στις παλιές τους συνήθειες, και μάλιστα με σκληρότερο τρόπο.

Με δυο λόγια, για να «αποσυμφορηθούν τα σωφρονιστικά καταστήματα» απελευθερώνεται όλη η πλέμπα της κοινωνίας, αντί τα άτομα αυτά να εξιλεωθούν για τα εγκλήματά τους, απέναντι στην ανθρώπινη κοινωνία και στα θύματά τους.

Tο ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι το εξής: είχαν οι  Τσιπροκαμμένοι γνώση των συνεπειών που θα έχει ο νόμος τους στην ραγδαία αύξηση της «βαριάς» εγκληματικότητας ή δεν είχαν;

Αυτές λοιπόν τις θεωρίες να πάτε να τις πείτε στην χήρα του Μανώλη Καντάρη που δεν θα ζήσει για να δει το παιδί του να μεγαλώνει, γιατί κάποια αλλοδαπά κτήνη του το στέρησαν μαχαιρώνοντας τον εν ψυχρώ την ώρα που είχε πάει να πάρει το αυτοκίνητο του για να μεταφέρει την ετοιμόγεννη γυναίκα του στο μαιευτήριο. Γιατί; Για να του αρπάξουν την κάμερα που είχε μαζί του. 

Να τις πείτε στους γονείς του Θανάση Λαζανά από την Πάτρα που δεν πρόλαβε να κάνει οικογένεια και να ζήσει τη ζωή του, γιατί δολοφονήθηκε από Αφγανούς λαθρομετανάστες. Γιατί; Επειδή τους ζήτησε τον λόγο που κλώτσησαν το σκυλάκι του.

Να τις πείτε στη μάνα της  Μυρτούς, που στα δεκαέξι της χρόνια βιάστηκε και έμεινε ανάπηρη από ένα κτήνος από το Πακιστάν για τον οποίο η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκε στα δικαστήρια της Ερμούπολης για να τον υποστηρίξει.

Αν είχατε την στοιχειώδη λογική θα φροντίζατε για την δημόσια τάξη, την ομαλότητα και την προστασία των πολιτών.  Δεν θα ανοίγατε τις φυλακές, αλλά θα προγραμματίζατε σοβαρά πώς θα αντιμετωπίσετε την υπερσυμφόρηση. Θα δημιουργούσατε φυλακές υψίστης ασφαλείας, για να εγκλειστούν όλοι οι σκληροί και αμετανόητοι εγκληματίες, όπως  δολοφόνοι, ληστές, βιαστές, έμποροι ναρκωτικών και τρομοκράτες. 

Ξεκουμπιστείτε λοιπόν για να αναλάβει την διεκπεραίωση τόσο σημαντικών θεμάτων η Χρυσή Αυγή και να ξεβρωμίσει πραγματικά ο τόπος!