«ΑΝΗΣΥΧΕΙ» Η ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ

Τις προηγούμενες μέρες, «άδειασαν» την Ελλάδα εις ότι αφορά την τουρκική επιθετικότητα, οι… φίλοι μας οι Αμερικανοί (δια στόματος του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ…), τηρώντας πολιτική ίσων αποστάσεων από θύτη και θύμα – η οποία βεβαίως εννοεί τον θύτη. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των άλλων… φίλων μας, των Ισραηλινών, να τηρήσουν την ίδια ακριβώς στάση!

Συνέντευξη «ποικίλης ύλης» στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λοιπόν, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του Ισραήλ, έδωσε η πρέσβης στην Ελλάδα Ιρίτ Μπεν-Αμπα.

Η οποία, αφού έπλεξε το εγκώμιο των Τσιπροκαμμένων που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε δορυφόρο του Ισραήλ («η ευρεία στρατιωτική και αμυντική συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ, είναι πολύ σημαντική αυτούς τους καιρούς, που οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις στην Α. Μεσόγειο»), απέφυγε επιμελώς να πάρει θέση για την τουρκική επιθετικότητα έναντι της Ελλάδος και είπε τα εξής γενικά κι αόριστα: «Ανησυχούμε πολύ για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, είναι πολύ μεγάλος ο προβληματισμός μας και για τις δύο χώρες».

Αυτά ως απάντηση στους συνειδητούς ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ του αμερικανοσιωνισμού, που τη μία λένε πως θα μας σώσουν οι… φίλοι μας οι Αμερικανοί και την άλλη πως θα μας σώσουν οι… φίλοι μας οι Ισραηλινοί, πότε γιατί μας… αγαπάνε (επειδή έχουμε… ωραία μάτια) και πότε γιατί είμαστε αφοσιωμένοι σύμμαχοι, εν αντιθέσει με τον Ερντογάν Πασά, που τους κάνει… νερά!

Άι σιχτίρ!