ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ

 

Άρθρο της Κορίνας Πενέση από την εφημερίδα «Χρυσή Αυγή»

Την ίδια ώρα που οι Τούρκοι κορυφώνουν τις προκλήσεις τους σε Αιγαίο και Κύπρο, υπάρχει πάντα μια πέμπτη φάλαγγα, που δουλεύει ασταμάτητα, υπό την ανοχή της συγκυβέρνησης των δοσιλόγων!

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Χακάν Τσαβούσογλου, με κίνηση από τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, συναντήθηκε στην Διεύθυνση Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων με Δυτικοθρακιώτες φοιτητές που ήρθαν από την Ελλάδα.

Ο Τσαβούσογλου ενημέρωσε σχετικά με την ιστορία της Δυτικής Θράκης και είπε πως η κοινότητα εδώ από την μια μεριά πιστά συνδεδεμένη με τα δικά της ήθη και έθιμα με χρήση του νόμου και του δικαίου δίνει αγώνα επιβίωσης και από την άλλη συνεχίζει να έχει στενούς δεσμούς με την Τουρκία που την γνωρίζει ως μητέρα –πατρίδα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:

«Μπορεί τα σύνορα μας στον χάρτη να είναι 786.000 τ.χ. αλλά τα σύνορα της καρδιάς μας, είναι τα διευρυμένα σύνορα εκεί όπου φτάνει η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας. Εμείς για αυτό δηλώνουμε πως η Τουρκία δεν αποτελείται μόνο από την Τουρκία και αυτό είναι το αληθές, η Τουρκία δεν αποτελείται μόνο από την Τουρκία».

Ο Τσαβούσογλου ζήτησε από τους Δυτικοθρακιώτες νέους στην ζωή τους να μην εξέρχονται του εθνικού και μουσουλμανικού τους βίου και είπε: «Αν στερηθούμε το ένα από τα δύο, δεν μπορούμε να κρατήσουμε και το άλλο. Από την μια θα κρατάμε σφιχτά τις πνευματικές και θρησκευτικές μας αρχές και από την άλλη, μαζί θα απαντάμε στις επιθέσεις που γίνονται κατά της εθνικής μας ταυτότητας».

Παρόμοια συνέβησαν και στις αρχές Απριλίου, όταν 70 μουσουλμάνοι μαθητές λυκείων της Ξάνθης, πραγματοποίησαν 5ήμερη «εκπαιδευτική» εκδρομή στην Προύσα, με το πρόσχημα της ενημέρωσης για τις σπουδές που μπορούν να κάνουν εκεί μετά την αποφοίτησή τους. Τα δε έξοδα για την μετάβαση και την εκεί παραμονή τους τα είχε αναλάβει ο «Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων δυτικής Θράκης» (BTTDD), σε συνεργασία με την παράνομη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» – που νομιμοποιούν οσονούπω οι Τσιπροκαμμένοι!

Ωραία σχολική εκδρομή…

Για να επανέλθουμε στο θέμα μας, όπως κι άλλες φορές έχουν κάνει, τόσο ευθέως, όπως ο ίδιος ο ψευτοσουλτάνος Ερντογάν, όσο και πλαγίως, όπως εδώ ο Τσαβούσογλου, προσπαθούν, από τη μία να ελέγχουν την «οθωμανική» ψυχολογία κάποιων μουσουλμάνων, από την άλλη όμως, ζορίζονται, γιατί προσπαθούν να κρατούν τα προσχήματα, όσο είναι ακόμα και μάλλον θα παραμείνουν, κατά πως φαίνεται, εκτός Ε.Ε.

Εκτός αν η Μέρκελ και οι υπόλοιποι, αποφασίσουν να «τελειώσουν», την ήδη ψυχορραγούσα Ε.Ε. και κάνουν ισότιμο εταίρο τον ψευτοσουλτάνο, γεγονός που, για να πούμε την αλήθεια, μόνο έκπληξη δεν θα μας προκαλούσε…