ΤΡΙΤΟΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΝΗΣΙΔΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΣ!

Την αρχή την έκανε ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ και συνέχισε ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου. Τώρα, και τρίτος κορυφαίος Τούρκος πολιτικός υποστηρίζει ότι Τούρκοι κομάντος αποβιβάστηκαν στην ελληνική νησίδα Ανθρωποφάς και κατέβασαν το σύμβολο της ελληνικής κυριαρχίας, την σημαία μας!

Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, ο οποίος μετά το πέρας του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου δήλωσε τα εξής:

«Η Τουρκία δε θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο. Πήγαν και ύψωσαν τη σημαία κι εμείς την κατεβάσαμε. Είναι ξεκάθαρες οι διαφορές για τα νησιά στο Αιγαίο. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από την Τουρκία να κλείσει τα μάτια και να επιτρέψει τετελεσμένα γεγονότα. Αν η Ελλάδα κάνει τέτοιες σκέψεις τότε θα βουλιάξει στο Αιγαίο.

Για να μην προκληθούν ανεπιθύμητα γεγονότα στο Αιγαίο και στα νησιά η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τις προβοκατόρικες και επιθετικές ενέργειες. Σε αντίθετη περίπτωση μπορούν να συμβούν πικρά γεγονότα που δεν τα επιθυμούμε κι εμείς.

Δεν γίνεται το «υψώσαμε σημαία, το νησί έγινε δικό μας. Τελευταία ύψωσαν σημαία. Και η Τουρκία την κατέβασε. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τέτοια άδικα βήματα…».

Από την άλλη πλευρά, την «ελληνική», κανένας αντίστοιχος κορυφαίος πολιτικός της συγκυβέρνησης δεν τολμάει να διαψεύσει τους Τουρκαλάδες. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί φοβούνται πως οι Τούρκοι διαθέτουν και θα δημοσιοποιήσουν το βίντεο από την αποβίβαση στην ελληνική νησίδα, το κατέβασμα της σημαίας και την επίδειξή της σε κάποια αίθουσα τροπαίων του τουρκικού στρατού;