ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Σ.τ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ» ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ. ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ…

 

«Μπάτε σκύλοι αλέστε» θα γίνει η χώρα (όχι πως δεν είναι ήδη)… 

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι οι πρόσφυγες που είναι στα νησιά Λέσβος, Σάμος, Χίος, Λέρο, Ρόδος και Κω σε περιοριστικό καθεστώς κυκλοφορίας από την 20η Μαρτίου 2016, θα εξακολουθήσουν να παραμένουν στο καθεστώς αυτό, ενώ όσοι πρόσφυγες έρθουν από εδώ και στο εξής, δεν θα είναι σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας και θα κυκλοφορούν ελεύθερα…

Αναλυτικότερα, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες είχε προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και ζητούσε να ακυρωθεί η υπ΄ αριθμ 10464/31.5.2016 απόφαση της διευθύντριας της υπηρεσίας ασύλου, με οποία τέθηκε περιορισμός στην κυκλοφορία των αιτούντων διεθνή προστασία προσφύγων στα επίμαχα έξι νησιά.

Κατόπιν αυτού, το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Χρήστο Ράμμο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Διομήδη Κυριλλόπουλο, δημοσίευσαν την υπ΄ αριθμ. 805/2018 απόφασή του, με την οποία ακυρώθηκε η επίμαχη απόφαση της διευθύντριας της υπηρεσίας ασύλου.

Το ΣτΕ κατά πλειοψηφία έκρινε ότι ο επίμαχος περιορισμός της κυκλοφορίας δεν απαγορεύεται από το Σύνταγμα ή από άλλη διάταξη υπερνομοθετικής ισχύος, αλλά πρέπει όμως για να επιβληθεί ο περιορισμός, να προκύπτουν οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκε το περιοριστικό αυτό μέτρο.

Τα έξι αυτά νησιά, αναφέρεται στην απόφαση του ΣτΕ, καλούνται να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν με τις υπάρχουσες υποδομές και μάλιστα εν μέσω της σοβαρής δημοσιονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα, την είσοδο και παραμονή σε αυτές σημαντικού αριθμού προσώπων που αιτούνται διεθνή προστασία, με συνέπεια να υφίσταται σοβαρός κίνδυνος προκλήσεων κοινωνικών εντάσεων, με επιπτώσεις στη δημόσια τάξη και την οικονομική ζωή των επίμαχων περιφερειών, οι οποίες αποτελούν και τουριστικούς περιορισμούς.

Ήμασταν που ήμασταν ξέφραγο αμπέλι, τώρα αυτό θα ισχύει και «με το νόμο»… 

Σε συνδυασμό με τις μαζικές ελληνοποιήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ξένων (λαθρομεταναστών, προσφύγων κ.τ.λ.) με την χορήγηση της Ελληνικής ιθαγένειας που ετοιμάζουν οι τσιπροκαμμένοι προς άγραν ψήφων ενόψει των επόμενων εκλογών, μιλάμε για απόφαση – βόμβα η οποία θα χειροτερέψει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση της Χώρας.

Την ζοφερή συνέχεια την φανταζόμαστε όλοι. Συριζοκαμμένοι στην εξουσία – Για να μην υπάρχουν πλέον λαθρομετανάστες, αλλά για να γίνουμε όλοι μας λαθροέλληνες! 

Όποιος Έλληνας σκέφτεται ακόμη εθνικά και δεν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει «Νόμπελ» όπως οι περίφημες γριές στη Λέσβο, οφείλει και να πράξει εθνικά. Να στηρίξει Χρυσή Αυγή για να ξεβρωμίσει ο τόπος!

Κ.Π.