ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΥΣ

 

Γράφει ο Αντίοχος

Μπορεί οι… φίλοι μας οι Αμερικανοί να μην στηρίζουν την Ελλάδα -ούτε με μια απλή φραστική δήλωση, που δεν κοστίζει τίποτα- έναντι της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο, στηρίζουν όμως τους ΗΠΑνθρώπους Τσιπροκαμμένους!

Έτσι, λίγες ώρες μετά την ψυχρολουσία από την συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, στην οποία αρνήθηκε να στηρίξει την Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως το ΝΑΤΟ δεν εμπλέκεται στις ελληνο-τουρκικές διαφορές και να τα βρούμε μόνοι μας, ο Αμερικανός πρεσβευτής (Ύπατος Αρμοστής!) Πάιατ, στήριξε τους Τσιπροκαμμένους.

Μιλώντας, λοιπόν, στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων(που έγινε στο Ηρώδειο παρακαλώ!), κι αφού είπε τα συνήθη τετριμμένα γλυκόλογα, του τύπου «η Ελλάδα είναι η γενέτειρα της δημοκρατίας», κ.τ.λ., αναφέρθηκε στην… απόλαυσή του «για όλα όσα αυτή η χώρα έχει να προσφέρει» (εννοώντας προφανώς την βάση της Σούδας για τις γκανγκστερικές αμερικανικές επιθέσεις στην Συρία…) και προχώρησε σε ανοιχτή στήριξη των Τσιπροκαμμένων στο εσωτερικό της χώρας, λέγοντας πως «Είμαι επίσης υπερήφανος που το λέω ότι η φιλία μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ δεν υπήρξε ποτέ ισχυρότερη. Έχουμε φθάσει σε μια πολύ ειδική χρονική στιγμή στις διμερείς μας σχέσεις. Και στις δύο πλευρές οι κυβερνήσεις μας έχουν δεσμευτεί στην οικοδόμηση αυτής της δυναμικής».

Άξιοι, πανάξιοι ΗΠΑνθρωποι οι Τσιπροκαμμένοι!