ΤΟ… ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ Ο ΖΑΕΦ! ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ «ΠΑΙΖΟΥΝ»: «ΑΝΩ», «ΒΟΡΕΙΑ» ΚΑΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ»!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων “TV 24”, παραχώρησε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος απεδείχθη πολύ… μαρτυριάρης!

Όπως είπε, ποτέ στο παρελθόν Ελλάδα και Σκόπια δεν ήταν πιο κοντά στην επίλυση του θέματος της ονομασίας απ’ ότι είναι σήμερα, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες συζητούν για γεωγραφικό προσδιορισμό και όχι για χρονικό, αλλά και ότι η ελληνική πλευρά δείχνει κατανόηση στο θέμα της «μακεδονικής» ταυτότητας των Σκοπιανών!

Έπειτα, μπήκε στο «ψητό». Στην ερώτηση αν υπάρχει συμφωνία για γεωγραφικό προσδιορισμό, έδωσε τα τρία ονόματα που «παίζουν»: «Δεν υπάρχει απόφαση αν ο προσδιορισμός θα είναι Άνω (Gorna), Βόρεια (Severna) ή του Βαρδάρη (Vardarska). Αλλά θα είναι γεωγραφικός προσδιορισμός, όχι χρονικός (Σ.Σ. εννοεί πως δεν «παίζει» το «Νέα Μακεδονία»…) Γιατί πρέπει να ξέρουν οι πολίτες ότι είναι γεγονός, και εμείς δεν έχουμε πρόθεση να το αρνηθούμε, ότι από την ιστορική Μακεδονία εμείς είμαστε το Βόρειο ή το Άνω μέρος, το τμήμα του Βαρδάρη. Αυτό διδαχθήκαμε ως παιδιά και ξέρουμε ότι υπάρχει αυτό το κομμάτι, όπως υπάρχει και το κομμάτι του Αιγαίου και το κομμάτι του Πιρίν. Αυτό είναι γεγονός».

Είναι προφανές, ότι υπάρχει ήδη προσυμφωνία μεταξύ των Τσιπροκαμμένων και των Σκοπιανών, με την μεσολάβηση της Μέρκελ και των Αμερικανών, κι ότι μένουν μόνο οι τυπικές διαδικασίες για να υπάρξει και τελική συμφωνία!

Μόνο που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο! Γιατί ο ελληνικός λαός δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη!