ΑΥΓΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ… ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Αγωνιώδες άρθρο υπό τον τίτλο «Europe, why?», γράφτηκε στην «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώτη και κύρια αγωνία των πολιτικών απογόνων του Στάλιν ήταν βεβαίως η εκρηκτική άνοδος των πατριωτικών και εθνικιστικών κινημάτων της Ευρώπης – συμπεριλαμβανομένης και της Χρυσής Αυγής. Πάρτε μια μικρή γεύση: «Φυσικό σχεδόν επακόλουθο είναι η ραγδαία άνοδος των ακροδεξιών δυνάμεων. Η επικράτηση του Όρμπαν στην Ουγγαρία, η ενίσχυση λαϊκιστών και ακροδεξιών στην Ιταλία, η Χρυσή Αυγή στη χώρα μας και η οργάνωση των ακραίων δυνάμεων σε άλλα κράτη – μέλη δείχνουν ότι έχει χαθεί κρίσιμο έδαφος…».

Από κει και πέρα, τα ρίχνουν στις… «κυρίαρχες πολιτικές» που εφαρμόστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και βρίσκουν βλακώδη την καμπάνια που έχει αρχίσει για να πειστούν οι πολίτες να πάνε στις κάλπες των προσεχών ευρωεκλογών – οι οποίες γίνονται σ’ έναν χρόνο περίπου.

Ζητούν δε από την Ε.Ε. «να κάνει την αυτοκριτική της και να μιλήσει με ειλικρίνεια για την ανάγκη τολμηρών τομών με ενίσχυση της δημοκρατίας και της λαϊκής συμμετοχής στον έλεγχο των αποφάσεων», δηλαδή γενικότητες και αοριστίες (άρες, μάρες, κουταμάρες!), γιατί δεν έχουν τίποτα συγκεκριμένο να προτείνουν! Επισείουν δε τον κίνδυνο «ο Μάιος του 2019 να επιβεβαιώσει τους χειρότερους φόβους όλων μας».

Εννοώντας βεβαίως, πως θα σαρώσουν τα πατριωτικά και εθνικιστικά κινήματα. Ότι κι αν κάνουν, αυτό θα συμβεί! Οπότε, να μην… κουράζονται!